2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

ŠAKŠUKA (SHAKSHUKA) - pomidorai su kiaušiniais. Šiaurės Afrikos pusryčiai


Pirmą kartą tokius pusryčius skanavau Tunise, su šviežia, ką tik iš kepyklos parnešta balta duona. Aišku, Tunise, tai aštrus patiekalas, nes jie pamišę dėl aštrumo. Mano variantas nėra aštrus, bet jei kas mėgstate aštriai, galite naudoti čili pipiriuką. Šio patiekalo ypatumas yra tas, kad pomidorai turi labai gerai iškepti. Taigi pirmyn!

3-4 asmenims mums reikės:

3-4 pomidorų , nuluptų ir supjaustytų kubeliais
pusė raudonos paprikos, smulkintos
pusė žalios paprikos, smulkintos
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
4 kiaušinių
druskos, pipirų pagal skonį
(jei norite čili pipirą ir galima dėti česnako)
alyvuogių aliejaus kepimui


 Aliejų pilame į keptuvę, dedame svogūną ir paprikas (jei naudojate čili ir česnaką, pats laikas dėti ir juos) ir kepiname, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį ir suminkštės. 

Tada dedame pomidorus, druską pipirus ir troškiname keptuvėje su dangčiu, kol pomidorai labai visiškai suminkštės. Mušame kiaušinius ant troškinio ir uždengę dangtį kepame, kol kiaušiniai iškeps.

 Galime patiekti taip kepimo mentele susmulkinus kiaušinius. Skanaus 


Linkėjimai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą