Žiupsnelis juodųjų pipirų
Lauro lapai
Druska
Svogūnas
Pomidoras
Nuplautą vištieną dedame į puodą, sudedame prieskonius, į kelias dalis pjaustytą svogūną ir pomidorą. Svarbiausia dalis, neperpilkite vandens! Užpilame šaltu vandeniu tik tiek, kad net neapsemtu vištienos pilnai. Iš vištienos išsiskiria daug sulčių. Kaičiame ant ugnies ir iš lėto verdame, kol mėsa išvirs.
Išvirusią mėsą išgriebiame į riebalais išteptą kepimo skardą, apiberiame dar norimais prieskoniais (Egipte mėgsta aptepti trintais šviežiais pomidorais), aptepkime sviestu ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Dar vienas keistas dalykas, vištieną Egipte mėgsta patiekti su bulvių traškučiais. Be galo skanu, pabandykite! Na o sultinį, kuriame virė vištiena, taip pat patiekia prie vištienos (jį reikėtų perkošti) ir prie orkaitėje keptų ryžių, tik nepamirškite į sultinį išspausti truputį šviežių citrinos sulčių. Skonis pasakiškas!
Linkėjimai, Kristina
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą