2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Vištos sparneliai egiptietiškai

Mes įpratę bet kokia mėsą kepti žalią, bet egiptiečiai ją visada pirmiausia išverda. Todėl pasidalinsiu receptu, kaip mėsa ruošiama Egipte. Šį kartą ėmiau tik vištienos sparnelius, bet aišku, galima gaminti ir pilną vištą ar šlauneles, bet būtina su kaulu. 

1 kg sparnelių arba višta, arba šlaunelės (būtina su odele)
Žiupsnelis juodųjų pipirų 
Lauro lapai 
Druska 
Svogūnas 
Pomidoras

Nuplautą vištieną dedame į puodą, sudedame prieskonius, į kelias dalis pjaustytą svogūną ir pomidorą. Svarbiausia dalis, neperpilkite vandens! Užpilame šaltu vandeniu tik tiek, kad net neapsemtu vištienos pilnai. Iš vištienos išsiskiria daug sulčių. Kaičiame ant ugnies ir iš lėto verdame, kol mėsa išvirs.

Išvirusią mėsą išgriebiame į riebalais išteptą kepimo skardą, apiberiame dar norimais prieskoniais (Egipte mėgsta aptepti trintais šviežiais pomidorais), aptepkime sviestu ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus. 

Dar vienas keistas dalykas, vištieną Egipte mėgsta patiekti su bulvių traškučiais. Be galo skanu, pabandykite! Na o sultinį, kuriame virė vištiena, taip pat patiekia prie vištienos (jį reikėtų perkošti) ir prie orkaitėje keptų ryžių, tik nepamirškite į sultinį išspausti truputį šviežių citrinos sulčių. Skonis pasakiškas!

Linkėjimai, Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą