2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
2 skiltelės česnako, išspausto arba tarkuoto
250 g raudonųjų lęšių
2 pomidorai, pjaustyti kubeliais
2 morkos, pjaustytos riekelėmis
1,5 l jautienos arba vištienos sultinio. Jei jo neturite, tai naudokite 1,5 l verdančio vandens ir 3 kubelius sultinio
1 arb. š. druskos (kadangi naudojau pirktini sultinį, tai druskos šiaip nebereikėjo, bet aišku, dėkit pagal skonį)
1 arb. š. paprikos miltelių
1 arb. š. kumino
1 arb. š. ciberžolės miltelių
1/2 arb. š. pipirų
kelios šakelės kalendros ir petražolės
žiupsnelis cinamono, jei norite. Aš nenaudojau
Paruošimas:
Dedame puodą ant ugnies, pilame aliejų, sudedame svogūnus. Pakepiname juos porą minučių. tada dedame česnaką, ir pakepiname dar minutę. Žiūrėkite, kad česnakas nepridegtų. Pridegęs česnakas priduoda patiekalui kartumo. Pamažiname ugnį. Dedame prieskonius, išskyrus druską ir jei naudosite cinamoną. Dedame daržoves. Pakepiname šiek tiek. Dabar jau laikas sudėti druską ir cinamoną, jei naudosite. Pilame sultinį ir sudedame nuplautus lęšius. Dabar ugnį dar primažiname ir lėtai verdame ant silpnos ugnies apie 45 min.
Kai viskas išverda, sudedame smulkintas petražoles ir kalendrą ir dar paverdame apie 15 min. Tada viską sutriname smulkintuvu. Jei sriuba atrodo per tiršta, įpilkite verdančio vandens. SKANAUS!
Labai viliojančiai atrodo :)Vat niekada nesu naudojusi raudonųjų lęšių. Labai skiriasi skonis nuo juodųjų?
AtsakytiPanaikintiDiana, nesu juoduju bandziusi. Zalius taip. Skonis asmeniskai man, nelabai skiriasi
AtsakytiPanaikinti