Kanafai reikės:
400 gramų “Kataifi Tešlos”, dar kitaip vadinamos “ plaukais”
4 mozarelos pakelių
250g maskarpone sūrio
2 stiklinių cukraus
1 stiklinės vandens
1 citrinos sulčių
3 šaukštų apelsn0 žiedlapių vandens - “mazar”
1/2 stiklinės skaldytų pistacijų
125 gr. sviesto (ištirpinto)
2 stiklinių cukraus
1 stiklinės vandens
1 citrinos sulčių
3 šaukštų apelsn0 žiedlapių vandens - “mazar”
1/2 stiklinės skaldytų pistacijų
125 gr. sviesto (ištirpinto)
Paruošimas:
Supjaustome mozarelą į mažus kubelius ir
sumaišome juos su “mascarpone” sūriu.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį dėkite į skardą išteptą sviestu ir paskleiskite tolygiai (naudoju 33 cm skersmens apvalią kepimo skardą). Ant to sluoksnio viršaus, dėkite mozarelos mišinį po šaukštą ir išskleiskite, ir po to kitą ir taip užpildykite visą skardą. Po to dėkite antrą “plaukų” sluoksnį ir jį išskleiskite. Tada viską į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių karščio,ir kepkite tol, kol kanafa įgaus gelsvą atspalvį.
Kol kanafa kepa, pasiruoškite pistacijas ir sirupą. Pistacijas reikia išlukštenti ir sukapoti. Sirupui paruošti reikia 1 stiklinės vandens su 2 stiklinėmis cukraus, santykiu 1:2 , 3 šaukštų apelsino žiedų vandens ir vienos citrinos sulčių.
Taip pat galite įdėti 1 šaukštą rožių vandens, bet nebūtinai. Verdame viską sudėję į puodą apie 10 minučių. Po tiek laiko matysite, kad formuojasi sirupas. Beje, sirupe vieną stiklinę cukraus, galite pakeisti medumi, bus sveikiau ir skaniau. Sirupo pagal šį receptą bus šiek tiek daugoka, nesupilkite viso, susinaudos šiek tiek daugiau nei pusė.
“Kataifi” tešlą reikia
atšaldyti ir suplėšyti, išskaidyti, kad nebūtų sulipusių “plaukų”. Tuomet
pilkite ištirpintą sviestą ir rankų pirštais stenkitės padengti kiekvieną
“plaukelį” sviestu.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį dėkite į skardą išteptą sviestu ir paskleiskite tolygiai (naudoju 33 cm skersmens apvalią kepimo skardą). Ant to sluoksnio viršaus, dėkite mozarelos mišinį po šaukštą ir išskleiskite, ir po to kitą ir taip užpildykite visą skardą. Po to dėkite antrą “plaukų” sluoksnį ir jį išskleiskite. Tada viską į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių karščio,ir kepkite tol, kol kanafa įgaus gelsvą atspalvį.
Kol kanafa kepa, pasiruoškite pistacijas ir sirupą. Pistacijas reikia išlukštenti ir sukapoti. Sirupui paruošti reikia 1 stiklinės vandens su 2 stiklinėmis cukraus, santykiu 1:2 , 3 šaukštų apelsino žiedų vandens ir vienos citrinos sulčių.
Taip pat galite įdėti 1 šaukštą rožių vandens, bet nebūtinai. Verdame viską sudėję į puodą apie 10 minučių. Po tiek laiko matysite, kad formuojasi sirupas. Beje, sirupe vieną stiklinę cukraus, galite pakeisti medumi, bus sveikiau ir skaniau. Sirupo pagal šį receptą bus šiek tiek daugoka, nesupilkite viso, susinaudos šiek tiek daugiau nei pusė.
Iškepusią kanafą apibarstome skaldytomis
pistacijomis ir apipilame sirupu.
Dalinosi Laura (Umm Youcef)
Mmmmm... Cia gal tokia kur tysta tas suris?
AtsakytiPanaikintiButinai ismeginsiu si receptuka
Aciu, kad dalinies :*
Taip Jurgita, ta pati, tįstanti, aišku kai šilta. Atšaliusią gali į mokrobangę "pašauti". Su mėtų arbatėle labai skanu. Ačiū ir tau už nuostabius receptus!
AtsakytiPanaikinti