2015 m. kovo 10 d., antradienis

Tlitli su baltu padažu. Alžyro virtuvė


Vieną vakarą buvau nuoširdžiai nustebinta senos pažįstamos Lidijos, kuri pasiūlė pasidalinti vienu mėgstamu savo alžyrietišku patiekalu, vadinamu TLITLI. Šis patiekalas gali būti tiek su baltu, tiek su raudonu padažais. Tai kažkas panašaus į kuskusą, bet šis patiekalas gaminamas su mažais, ryžių formos makaronais, kuriuos alžyriečiai garina kuskuso puode, bet juos taip pat galime tiesiog išsivirti. 


Taigi reikės:

500 g norimos mėsos (vištienos, avienos ar kt.)
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
4 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 sauja avinžirnių (mirkytų per naktį)
1/2 valg.š. druskos
1 arb.š. pipirų
1 cinamono lazdelė
žiupsnelis safrano (arba ciberžolės dėl spalvos)
2 valg.š alyvuogių aliejaus ir 1 valg.š. sviesto
morkų, kiaušinių ir sūrio dekoracijai

Paruošimas:

Į puodą pilame aliejų ir sviestą, pakepiname svogūną su česnaku, dedam mėsą, kokią norim, irgi pakepinam šiek tiek. Tada dedam morkų, brinkintų avinžirnių, prieskonių ir cinamono lazdelę (būtinai). Vandens užpilam tiek, kad apsemtų viską, ir paskui papildom, jei reikia. Atskirai išverdam mažų makaroniukų, kurių forma kaip ryžiai (mano uošvienė juos garina kaip kuskusą, o man tinka ir virti). Galima dalį pakepint aliejuje prieš verdant, kol gražiai paruduoja. Išverdam du tris kiaušinius. Į lėkštę dedam išvirusius makaroniukus, ant viršaus dėliojam pjaustytus kiaušinius, morkas(galite naudoti ir kitas mėgiamas daržoves), sūrį, mėsą. Gražiai papuošus, į kitą indą supilam likusį padažą ir kas jame lieka - mėsa, daržovės. Padažo užsipila kiekvienas atskirai ant savo lėkštės pusės (primenu, arabų šalyse priimtina valgyti iš vienos lėkštės).











Skanaus!
Linkėjimai, Aida

2 komentarai: