Kebabai
Noriu pristatyti kebabus. Labai paprasta ir
greita pasigaminti namuose, niekur nereikia eiti. Reikia tik vištienos ir
orkaitės su griliumi.
Kebabams reikės:
Vištienos krūtinėlių
"Pita" duonos, "Wraps" arba prancūziškos bagetės
Citrinos
Česnako
Majonezo
Įvairių daržovių ir salotų pagal skonį
Prieskonių: juodųjų pipirų, druskos, kumino, raudonosios paprikos,
vegetos arba tiesiog prieskonių vištienai
Pagaminimas:
Supjaustome vištieną gabaliukais ir apipilame citrinos sultimis, pilame šaukštą aliejaus, dedame prieskonius ir sutrintą česnaką. Viską išmaišome. Jeigu pasiruošite tai iš vakaro sekančiai dienai, bus dar skaniau. Tačiau galima kepti iš karto. Ant kepimo skardos išdedame vištienos gabaliukus ir dedame į grilinę orkaitę, kur kaista tik viršutinė jos dalis ir paliekame kepti ant 175 laipsnių. Vištiena iškepa labai greitai, galite skrudinti pagal skonį. Man patinka kai ji būna neperkepusi ir savo sultyse. Pašildykite orkaitėje “pita” duoną, užtenka kelių minučių, neperlaikykite nes sukietės labai greitai. Galite naudoti “wraps”, kur matote nuotraukoje. Aš jiems naudoju sviestinį popierių, kad neiškristų viskas iš to “wrap”.
Taigi į duoną dėkite vištienos gabaliukus, įvairiausias salotas ir užpilkite česnakiniu padažu, kurį pačios galite pasigaminti.
Česnako padažą darome taip:
Sutarkuojame kelias česnako skilteles,
dedame 3-4 šaukštus majonezo, pilame kelis šaukštus vandens ir dedame džiovintų petražolių. Viską išmaišome ir žiūrime, kokios koncentracijos padažo norime. Vieniems patinka skystesnis, kitiems - tirštesnis. Čia jau pagal skonį.Dalinosi Laura - Umm Youcef
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą