Tikriausiai dabar visi galvojat, gal pamišo ta Aida, juk tai visai nepanašu į šiaurės Afrikos patiekalus. Ir Jūs esate teisūs! Na ne dėl pamišimo, aišku, dėl salotų, tačiau jos puikiai tinka prie mėsos patiekalų, ypač vasarą sode, kai pilna šviežių daržovių. Mano vyrui jos labai patiko, aišku, morkų turėjau jam nepjaustyti... Taigi, kviečiu pasigaminti šias salotas ir mėgautis prie keptos mėsos ar žuvies.
Į šias salotas, galite dėti viską, ką jūs labiausiai mėgstate, bet LABAI svarbu dėti kukurūzų ir kepintų kedro riešutų. Šį kartą dalinuosi taip, kaip man pagamino mano sena draugė ir buvusi kolege lenkaitė Kornelija. Iš jos ir išmokau šias salotas. Kiekių nerašau, dedam tiek, kiek suvalgysim, kiek norim, kiek mėgstam!!! Šioms salotoms mums reikės:
mėgstamos salotos lapų
morkos, supjaustytos griežinėliais
agurko,
pomidorų
paprikos
ridikėlių
koncervuotų kukurūzų
kepinti kedrų riešutai
prancūziški skrebučiai (tikrai nebūtini, daugiau niekad pati nedėjau, bet šitoje foto matosi)
Padažui:
2 skiltelės traiškyto česnako
1 valg. š. su kaupu majonezo
1/2 arb. š. garstyčių
druskos, pipirų pagal skonį
šiek tiek vandens padažui paskystinti
O paruošimas pats lengviausias, sudėkite visus produktus į lėkštę (vieną bendrą ar atskirai porcijomis) , padažui skirtus produktus gerai sumaišykite ir skanaukite. Patariu padažą patiekti atskirai, kad kiekvienas galėtų užsipilti, kiek nori. SKANAUS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą