Sveikos šio tinklaraščio skaitytojos, sveikinasi
Laura (Nora Umm Youcef). Šiandien noriu jums pristatyti labai populiarų Egipto
patiekalą “kušiari”. Jis taip pat yra populiarus ir tarp saudiečių. Kartą, teko
svečiuotis pas draugę, kuri yra egiptietė, tuomet ir susipažinau su šiuo
patiekalu. Aš aišku ieškojau greitesnio būdo kaip pasigaminti “kušiari” ir
aišku, kaip išvengti to, kad reiktų kuo mažiau plauti puodų. Mano egiptietė
draugė savo “kušiari” ruošia virdama basmati ryžius, makaronus ir lęšius
atskiruose puoduose, tačiau mano receptui prireiks tik vieno. Todėl, pradėkime:
2 porcijoms reikės:
1 stiklinės basmati ryžių
1 stiklinės vermišėlių (smulkiųjų makaronų)
1/2 stiklinės oranžinių skaldytų lęšių
1 šaukštas aliejaus
1 mažas svogūnas
1 juodas kardamonas
2 žalieji kardamonai
2 gvazdikėliai
maža cinamono lazdelė
druska ir vegeta pagal skonį (pakanka 1 arb. š. druskos ir vegetos)
Pilame aliejų į puodą, dedame susmulkintus svogūnus, kardamonus, gvazdikėlius, cinamono lazdelę, kepiname apie porą minučių ant vidutinio karščio ugnies, tuomet pilame ryžius, vermišėlius ir lęšius, ir maišome viską keletą minučių. Po to pilame 3 stiklines vandens, dedame druską ir vegetą pagal skonį, uždedame dangtį ir paliekame virti 10 minučių vis sumažindami ugnį kas dvi minutes. Po 10 minučių nukeliame nuo ugnies.
Pomidorų padažui reikės:
1 mažo svogūno
5 skiltelių česnako
kalendros ir petražolių
1/2 šaukštelio paprikos miltelių, mažas žiupsnelis cinamono, žiupsnelis juodųjų pipirų
Į puodą pilame šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą svogūną ir česnaką, apkepiname, po to pilame pomidorus iš skardinės ir į tą skardinę pripilame vandens (pusę skardinės), ir pilame į puodą. Viską maišome, dedame druskos pagal skonį, prieskonius, uždengiame dangčiu ir paliekame virti 10-čiai minučių ant vidutinės ugnies. Baigus virti, nukeliame nuo ugnies, dedame žviežias petražoles (ir kalendrą), ir su blenderiu sutriname viską. Būkite labai atsargios, kad neapsitėkštumėte tuo karštu padažu!1/2 šaukštelio paprikos miltelių, mažas žiupsnelis cinamono, žiupsnelis juodųjų pipirų
Ruošime avinžirnius:
Nukošiame skardinę avinžirnių ir perplauname šaltu vandeniu. Pilame juos į užvirintą vandenį ir verdame apie 10 minučių. Po to vėl nukošiame, pagardiname žiupsneliu druskos ir juodaisiais pipirais.
Ruošiame karamelizuotus svogūnus:
Griežinėliais supjaustome svogūną ir kepiname keptuvėje, kol jie įgaus karamelės spalvą. Tada dedame juos ant popieriaus, kad nuvarvėtų nuo jų aliejus. Truputį pasūdome.
Griežinėliais supjaustome svogūną ir kepiname keptuvėje, kol jie įgaus karamelės spalvą. Tada dedame juos ant popieriaus, kad nuvarvėtų nuo jų aliejus. Truputį pasūdome.
Paruošiame patiekalą:
Į lėkštę dedame išvirtus ryžius, ant jų viršaus pomidorų padažą, paruoštus avinžirnius ir karamelizuotus svogūnus.
Štai ir galinis rezultatas, SKANAUS
Mes naudojam iprastus ryzius, tamsius lesius. O geltonus lesiusnaudoja gamint ryziams, jie vadina tai koshari asfar, priskiriami Aleksandijai, ir valgomi kaip garnyras
AtsakytiPanaikinti