2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Marokietiškas tadžinas su faršo rutuliukais ir kiaušiniais ( Tagine Kefta bel bayd )

Šis patiekalas buvo mano pirmasis, kurį teko skanauti tik atvykus į Maroką. Tai yra Maroko virtuvės paveldas, labai skanus, valgomas su duona tiesiai iš keptuvės ar specialaus indo TAGINE. Kadangi uošvienės tada dar negalėjau paklausti, kaip tai gaminti (nors dabar jau po truputį susišnekam) , taigi teko recepto ieškoti internete. Pirmiausia ieškojau pas savo mėgiamą marokietę virėją Alią. Ir radau čia . Todėl dabar dalinuosi su Jumis.



4 asmenims mums reikės:

Rutuliukams paruošti:
500g mėgstamo faršo (vištienos, veršienos, avienos ir t.t)
1/2 tarkuoto svogūno
1/4 puodelio smulkintos petražolės 
3 skiltelės česnako (susmulkinti)
1 arb. š. paprikos miltelių
1/2 arb. š. kumino (malti kmynai)
1/2 arb. š. pipirų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. imbiero miltelių (DĖMESIO, tik su vištienos faršu)
čili pipiro miltelių pagal skonį (pati nenaudojau)
1/2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Padažui reikės: 
3 pomidorai
1/2 tarkuoto svogūno
2 valg. š. pomidorų pastos                 
250 ml vandens
1/2 arb. š. paprikos miltelių
1/4 arb. š. kumino
druskos, pipirų pagal skonį
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3-4 kiaušiniai
Gaminame rutuliukus:
Visus produktus mėsai dedame į dubenėlį ir gerai išminkome. Tada formuojame mažyčius rutuliukus ir dedame ant lėkštės.

Ruošiame padažą:

Pirmiausia, sutarkuojame pomidorus. Odeles išmetame. Tada į puodą pilame alyvuogių aliejų, tarkuotą svogūną, pomidorus, prieskonius, viską gerai išmaišome, uždengiame dangtį ir paverdame, kol pradės burbuliuoti. Tada sudedame mėsos rutuliukus, užpilame vandeniu, sumaišytu su pomidorų pasta ir verdame apie 40min ant silpnos vidutinės ugnies uždengus puodą dangčiu. 
Po 40min dangtį atidengiame ir verdame, kol padažas sutirštės (kartais atsargiai pamaišant, kad nepridegtų). Kai padažas sutirštėja, viską perdedame į keptuvę (aš naudojau TAGINE) , užpilam kiaušinius, uždengiame dangtį ir dar pakepame, kol kiaušiniai iškeps. 

Valgome tiesiai iš keptuvės kabindami su balta prancūziška bagete duona. SKANAUS

AIDA


4 komentarai:

  1. Labai lengva nuimti odeles nuo pomidoru, juos palaikius keleta minuciu verdanciam vandenyje.
    hmmm zinau sita patiekala, bet niekados nesu darius, reiktu pabandyti, tik mano skoniui nesirinkciau tikriausiai neikados vistienos farso :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tikrai lengva nuimti odeles šiuo būdu, bet greičiau yra tiesiog tarkuoti ir odeles išmesti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Saunus receptukas.pagaminti labai paprasta.visa seimyna valge ir pirstus laize:) as gaminau si tadzina su jautienos farsu.mano vyras valge ji su baggete, o mes su vaikais siek tiek sulietuvinome patiekala ir issivireme bulviu koses:))

    AtsakytiPanaikinti