Reikės:
Vištos arba vištos šlaunelių
Basmati ryžių (1 puodelis ryžių apytiksliai dvi porcijos)
Juodieji pipirai
Vegeta ir druska
Žaliasis ir juodasis kardamonas
Žaliasis ir juodasis kardamonas
Gvazdikėliai
Cinamono lazdelė
Cinamono lazdelė
Kalendra (nebūtinai)
Aliejaus ir truputis sviesto
Pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir kelias česnako skilteles puode su aliejumi (2 valg.š.), dedame vištieną, apkepiname, dedame truputį juodųjų pipirų, druskos ir vegetos. Pilame vandens ir verdame apie 25 minutes, kol vištiena išvirs. Tada ją išimam ir dedam ant kepimo skardos, aptepame sviestu, apibarstome Vegeta, juodaisiais pipirais, paprikos milteliais ir įtriname vištą česnaku, dedame ją į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Skystį, kuriame virė višta, panaudosime virti basmati ryžius ir dalį to sultinio naudosime moliuchyjai.
Skystį, kuriame virė višta, panaudosime virti basmati ryžius ir dalį to sultinio naudosime moliuchyjai.
Į tuščią puodą dėkime užšaldytą moliuchyją ir pilkime du puodelius vištos sultinio. Virkime ant vidutinės ugnies, kol moliuchyja pataps tiršta sriuba. Tada įtarkuokime česnako pagal skonį ir pasūdykime. Galime įmesti susmulkintos kalendros, bet man asmeniškai skaniau be jos.
Likusiame sultinyje virkime basmati ryžius. Įdėkime kelis žalius kardamonus, kelis juoduosius kardamonus, kelis gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir nuplautus basmati ryžius. Vienam basmati ryžių puodeliui reikia apie 1.5 puodelių buliono, jei jo trūks, pilkite vandens. Verdant ryžius paprastame puode, sumažinkite ugnį kas 2 minutės ir virkite ne daugiau kaip 10 minučių.
Kuomet viskas paruošta, dedame ryžius į lėkštę ir apipilame moliuchyja, galime ir sumaišyti ryžius su ja, arba galima valgyti juos atskirai, kaip kam patinka.
Likusiame sultinyje virkime basmati ryžius. Įdėkime kelis žalius kardamonus, kelis juoduosius kardamonus, kelis gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir nuplautus basmati ryžius. Vienam basmati ryžių puodeliui reikia apie 1.5 puodelių buliono, jei jo trūks, pilkite vandens. Verdant ryžius paprastame puode, sumažinkite ugnį kas 2 minutės ir virkite ne daugiau kaip 10 minučių.
Kuomet viskas paruošta, dedame ryžius į lėkštę ir apipilame moliuchyja, galime ir sumaišyti ryžius su ja, arba galima valgyti juos atskirai, kaip kam patinka.
SKANAUS!!!
Dalinosi Laura
Cia is Egiptio virtuve ,taip?
AtsakytiPanaikintiDar faraonu laikais, si patiekas buvo daromas tik isrinktiesiems, pagal legenda
AtsakytiPanaikintiTurbut Egipto, draugė egiptietė mane vaišino tuo patiekalu. Jai labai patinka jis, man irgi patinka. Kilme nesidomėjau dar, tai negaliu nieko tvirtinti.
AtsakytiPanaikinti