2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Habyba ( Habeebah)

Tai Sirijos virtuvės saldumynas, bet mėgstamas ir kitose arabų šalyse. Jis mums vienas iš mėgstamiausių. 



Reikės:
1 puodelio miltų
1 puodelio manų kruopų
1 puodelio cukraus pudros
4 puodelių kokoso drožlių
200 g. sviesto
0.5 puodelio dirbtinio medaus, gliukozes sirupo arba "medaus" saldumynams (kurį aš ir naudojau)
3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
riešutų papuošimui



"medus" saldumynams:
2.5 stiklinių cukraus
pusės citrinos sulčių ar vieno laimo
vanilės ankšties arba ekstrakto
stiklinės vandens

"Medui" skirtus produktus sudėti į puodą, užvirinti ir pavirti, kol gausis šiek tiek tirštesnis skystis.

Pyragėliams skirtus produktus sumaišyti ir suminkyti, kol visi produktai tolygiai pasiskirstys. Iš gautos tešlos formuojame rutulėlius. 



Puošiame turimais riešutais. Tradiciškai puošiama smulkintais pistacijų riešutais. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 180 C laipsnių , kol gražiai paruduos. 


Iškepus, ir šiek tiek pyragėliams ataušus, juos merkiame į paruoštą atvėsusį "medų". Ilgai nelaikome, kad netaptų per saldu.

Skanaus

Dalinosi Hajar 

4 komentarai:

  1. Sese, labai ačiū už šį receptą . Nuostabu. Išbandžiau receptą, super! Nereikia nei sirupo, tirpsta burnoje. Aš dar dėjau migdolų miltų ir vanilės į tą tešlą, tai migdolai duoda tokį malonų skonį. Rekomenduoju visoms išbandyti. Gailėtis tikrai neteks.
    Laura Umm Youcef

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip malonu, kad isbandet. Dziaugiuosi kad patiko. Jazak Ilahi Khairan

    AtsakytiPanaikinti
  3. Barak Allahu fyk sese. Dabar šis receptas mano favoritas. Patiko visai šeimynai . Labai ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiko, kepsiu dar! Baraka Allahu fiki.

    AtsakytiPanaikinti