2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

Taktūka šiltos arba šaltos salotos su grilinta paprika (Tacktouka)

Tai labai lengvai pagaminamos, Maroku alsuojančios salotos. Ypatingą skonį priduoda grilinta paprika. 

4-5 asmenims reikės:

1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
4 pomidorų
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1/4 arb. š. aštrios paprikos miltelių
1/4 arb. š. kumino miltelių
druskos, pipirų
1 valg. š. smulkintų petražolių ir kalendros

Paruošimas:

Pirmiausia pasiruošiame paprikas. Jas apdeginame ant ugnies. Tada kelioms minutėms dedame į maišelį ir palaikome jame. Po kelių minučių nuplauname apdegusią odą. Jei reikia pagrandykite peiliu, nors turėtų ir nusiplauti. Išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. 


Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Į keptuvę dėkite pomidorus, smulkintą česnaką, prieskonius, alyvuogių aliejų ir viską pakepkite, kol pomidorai suminkštės, geriausia uždaru dangčiu. Tada sudedame paprikas ir dar pakepiname. Pabaigoje sudėkite petražoles ir kalendrą.

Pateikite Taktūką šiltą arba šaltą su duona. SKANAUS!

Nuoširdžiai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą