2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

SFIRYJA

Sveiki mieli skaitytojai, čia Agnė. Noriu pasidalinti dar vienu tradiciniu, labai populiariu alžyrietišku patiekalu Sfiryja. Tai mėsos troškinys su avinžirniais ir sūrio rutuliukais. Vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimoje. Dažnai patiekiu jį svečiams, nes atrodo išskirtinai ir gražiai.

4 asmenims reikės:

800 g. mėsos (dažniausia darau su aviena, tačiau puikiai tinka ir jautiena ar veršiena)
saujos per naktį mirkytų avinžirnių
1 didelio svogūno
3 valg. š. aliejaus
1 valg. š. sviesto
druskos, pipirų pagal skonį 
1 arb. š. cinamono

sūrio rutuliukams:

3 kiaušiniai
200 g. tarkuoto sūrio
1 stiklinė džiūvėsėlių
aliejaus kepimui

Paruošimas:

Į puodą sudedame mėsą, tarkuotą svogūną, sviestą, aliejų, druską, pipirus, cinamoną. Patroškiname, kol mėsa pakeis spalvą. Tada sudedame nusausintus avinžirnius, užpilame apie litrą vandens (kad beveik apsemtų mėsą)ir troškiname, kol mėsa taps minkštutė. Aš naudoju greitpuodį, tai viskas vyksta apie 30 min, priklausomai nuo mėsos. Po 30 min nuimame dangtį ir troškiname, kol padažas sutirštėja.

Darome rutuliukus:

Džiuvėsėlius išmirkome ir nuspaudžiame. Sudedame tarkuotą sūrį, kiaušinius, truputį druskos, cinamono. Viską išmaišome, formuojame rutuliukus ir verdame įkaitintame aliejuje.

Patiekimas :
Mėsa ir kamuoliukai kartu, viską užpilame padažu.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą