2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Ryžiai tfeya (karamelizuoti svogūnai) su avinžirniais ir vištiena

Labai skanus patiekalas, pagamintas mano anytos, kai svečiavosi pas mus. Apsivalgymas!!! Hahaha Tai būtų kažkas panašaus į mano jau gamintą kuskusą tfeya. Šį kartą turime ryžius ir padažas - raudonas. Mums prireiks kuskuso puodo arba paprastas puodas ir viršuj sietelis, nes ryžius teks apvirti ir garinti.
4 asmenims reikės:

VIŠTIENOS TROŠKINIUI:
4 marinuotų vištienos blauzdelių (marinatui: žiupsnelio druskos, šlakelis acto, vandens, kad apsemtų blauzdeles. Viską sumaišome ir palaikome jame blauzdeles apie 30 min.)
1 skiltelės česnako
1 svogūnas
2 valg. š. aliejaus
1 arb. š. ciberžolės
1 arb. š. imbiero miltelių
druskos, pipirų pagal skonį
2 pomidorai
1 arb. š. pomidorų pastos
1/2 puodelio avinžirnių, mirkytų per naktį
rišulėlis petražolės ir kalendros (susukta siūlu)

TFEYA SVOGŪNAMS:
4 svogūnai
1 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 arb. š. imbiero miltelių
1 arb. š. Ras el-hanout
2 valg. š. razinų

RYŽIAMS: 
350 g basmati ryžių
druskos
2 valg. š. aliejaus
2 valg. š. sviesto

 Pirmiausia, razinas užpilame verdančiu vandeniu, kad jos išbrinktų.

 Ryžius apverdame penkias minutes, nusausiname ir palieka pravėsti.

 Į puodą dedame marinuotą vištieną, smulkintą česnaką, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pilame aliejų, sudedame prieskonius ir viską labai gerai apkepame, kol atrodys viskas iškepę. Užpilame verdančiu vandeniu, kad viską apsemtų ir sudedame mirkytus avinžirnius. Tada perpjauname pomidorus pusiau, išimame sėklas ir sutarkuojame. Odeles išmetame. Pomidorus ir pastą dedame į troškinį ir troškiname toliau.

 Toliau ruošiame svogūnus tfeya. 4 svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Į keptuvę pilame aliejų, dedame svogūnus, druską, pipirus, imbierą ir ras el hanout prieskonius. Troškiname svogūnus keptuvėje uždengus dangtį ant silpnos ugnies, kol visiškai suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Vis pamaišome, kad neprisviltų.

 Kol svogūnai kepa, ruošiame ryžius. Pravėsusius ryžius sumaišome su aliejumi ir druska. Tada dedame į kuskuso puodo viršutinę dalį ir dedame ant troškinio garų. Gariname, kol ryžiai išvirs. PASTABA: basmati ryžiams tai ilgai neužtruks, apie 10 min. Kai ryžiai bus minkšti ir paruošti, sudėkite juos į dubenį ir įmaišykite sviestą.

  Kai višta ir avinžirniai beveik išvirę, į puodą įdėkite petražolių ir kalendros rišulėlį ir pavirkite dar apie 15 min. Prieš serviruojant, jį reikės ištraukti.

 Kai svogūnai suminkštėja,nuimame dangtį, dedame nusausintas razinas ir kepame vis pamaišant padidinę ugnį, kol svogūnai paruduos.

Serviruojame: Į didelę lėkštę dedame ryžius, padarome kalvelę. Išlyginame. Ant jų dedame vištieną ir atsargiai supilame padažą su avinžirniais( mums susipylė beveik visas padažas). Ant viršaus dedame svogūnus.

Skanaus!

Linkėjimai nuo Aidos ir anytos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą