2015 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Harša (Harcha)

Harša - tai keptuvėje kepta plokščia manų duonelė. Puikiai tinkanti tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar arbatos valandėlei. Šią duonelę galima kepti natūralią arba su įdaru. Šį kartą dalinuosi savo bendramintės, taip pat už marokiečio ištekėjusios, Raimondos receptu. 

2 puodeliai manų
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. minkšto sviesto
žiupsnelis druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
apie pusę puodelio pieno

Gamyba LABAI paprasta. Viską išmaišyti, tešla bus gan šlapia,bet minkyti nereikia. Formuoti 0,5 cm storio blynelius ir kepti keptuvėje be riebalų. Prieš kepant pabarstykite manais. Kepant reikia atsargiai vieną kartą apversti, nes blyneliai gan trapūs. Atvėsę, pasidaro tvirtesni, todėl tik iškeptus palikite pastovėti, būkite kantrūs, nors ir labai norite ragauti. 
Labai skanu su medumi ir arbata. Taip pat galite tepti džemu ar sūreliu. SKANAUS!
Ačiū Tau Raimonda už pasidalinimą <3

Linkėjimai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą