2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Emrūzyja - saldus Ėrienos tadžinas (Mrouzia)

Dar vienas labai skanus troškinukas, paimtas iš puslapio  cookingwithalia. Lengvai pagaminamas ir atspindintis visus Maroko aromatus. Tobulo skonio paslaptis yra nuostabus prieskonių mišinys Ras El Hanout. 
4 asmenims reikės:

500 g ėrienos arba jautienos (tinkamiausia būtų petys ar kaklas )
1/2 valg. š. Ras-el-hanout
1/2 arb. š. imbiero miltelių
šafrano žiupsnelis
1/2 arb. š. druskos (ar pagal skonį)
1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
1 svogūno (tarkuoto)
1/2 puodelio (75g) razinų
2 valg. š. aliejaus
30 g sviesto (2 valg. š.)
2 cinamono lazdelės
2 valg. š. medaus
skrudintų migdolų

Taigi, pirmiausia marinuojame mėsą. Ras el Hanout, imbierą, šafraną, druską ir pipirus sumaišyti nedideliame dubenėlyje, užpilti šiek tiek vandens ir viską gerai sumaišyti. Užpilti ant mėsos, uždengti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas, bet geriausia būtų per naktį. 

Kai mėsa jau paruošta, atlikite sekančius veiksmus. Užpilkite razinas karštu vandeniu ir palikite 1-2 valandas išbrinkti. Nulupkite ir sutarkuokite svogūną "burokine" tarka.

Ruošiame Emrūzyją. Į puodą storu dugnu pilame aliejų, dedame sviestą ir išlydome jį ant silpnos ugnies. Sudedame svogūnus, išmaišome ir pakepame kelias minutes.
Dabar sudedame mėsą su visu marinatu ir apkepame mėsą, kol pakeis spalvą, apie 5min. Taip išlaikysime geresnį mėsos skonį. 
Kai mėsa apkepta, sudedame cinamono lazdeles, užpilame vandens, kad apsemtų mėsą, padidiname ugnį iki vidutinės, uždengiame dangtį ir verdame, kol mėsa bus minkšta. Tai gali užtrukti net iki dviejų valandų. Kas 20 min patikrinkite mėsą, ar netrūksta vandens, jei reikia papildykite. 
Kai mėsa bus minkšta, o tai žinosite tiesiog lengvai įbedę peilį, sudėkite nusausintas razinas, išimkite cinamono lazdeles ir sudėkite medų. 
Virkite apie 10 minučių vis pamaišydami, neuždengdami dangčiu, kol padažas sutirštės, pasidarys panašus į sirupą. 
Emrūzyja paruošta. Patiekimas: dėkite mėsą į lėkštę, užpilkite padažu ir razinomis. Padekoruokite skrudintais migdolais. Valgykite su arabiška duona ar prancūziška bagete. Beje, Lietuvoje valgėme su bulvių koše, buvo irgi labai geras derinys.

SKANAUS! 

Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą