2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Msemenai kepti orkaitėje (Msemen šehma)

Šį skanumėlį gamino mano miela uošvienėlė, kai svečiavosi pas mus. Iš pradžių galvojau bus neskanu, nes sudėtis nustebino, gal net baidė nuo paragavimo, bet kai bekepant užkvipo virtuvė, žinojau - ragausiu. O galiausiai vos neteko muštis dėl paskutiniojo. Taigi dalinuosi su jumis orkaitėje keptais msemen pagal Rkya. 

10 msemenų pagaminti reikės:

Tešlai:
700 g miltų
1,5 arb. š. sausų mielių
vandens (dėta iš akies, kad gautųsi elastinga tešla)

Na tai jau aišku, kad iš šių produktų gaminsime tešlą, su aliejuotomis rankomis pasigaminam 20 vienodo dydžio rutuliukų, aptepam aliejumi ir apdengiame plėvele, kad nesudžiūtų.

Įdarui:
2 valg. š. taukų (naudojo avies)
4 valg. š. smulkintų petražolių
2 vidutinio dydžio svogūnai (sutarkuoti)
2 skiltelės česnako (sutarkuotos)
šlakelis vandens
1,5 arb. š. kumino miltelių
2 arb. š. imbiero miltelių
1 arb. š. ciberžolės miltelių
2 arb. š. paprikos miltelių
1 arb. š. maltų kalendros sėklų
0,5 arb. š. pipirų
1 arb. š. druskos

Viską gerai sumaišome iki vientisos masės. 
Taigi, pradedame darbą. Imame pirmą rutuliuką, jį ištampome plonai aliejuotomis rankomis (galite pažiūrėti prie kitų msemen receptų). Tada labai plonu sluoksniu užtepame įdarą. 
Tada sulankstome, atidedame į šalį. Imame kitą rutuliuką, jį ištampome, tepame įdarą ir tada dedame pirmąjį msemeną ir užlankstome. 
Štai ir paruoštas blynas kepimui. Dedame jį į skardą ir ruošiame kitus. Taigi vieną blyną sudaro du blynai su įdaru. 
Blynai gan didoki, man tilpo tik 5, ir tai vienas buvo pailgas chi chi chi. Kepimo skardoje paspaudžiame blynus šiek tiek. Kepame įkaitintoje orkaitėje žemiausiame lygyje (pas mane dujinė), ir kai apačia apkepa, apverčiame juos. 

 Šie msemen labai tinka kartu su mėtų arbata.

SKANAUS

AIDA ir RKYA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą