2015 m. birželio 12 d., penktadienis

Msemeniukai su paprikų įdaru ( charmoula )

Štai artėja Ramadanas, vyksta didžiulis pasiruošimas. Kepu ir viską šaldau, labai puiku paskui tik ištraukti ir trumpam įmesti į orkaitę.Visi receptai Ramadanui puikiai tiks ir kitomis progomis: užkandžiams, prie sriubos, neštis į iškyla ir t.t. Taigi gaminkim į valias. 
Recepte rašoma, kad iš gautų produktų gaunasi 30 vienetų. Na tešlos man gavosi daugiau nei 30 vienetų, o įdaro pritrūko. Ir dariau didesnius, nei turėtų būti, kaip sakant "ant greitųjų". Bet vistiek gavosi labai skanūs msemeniukai. 

Reikės:

1 didelio svogūno
2 valg. š. aliejaus
1 nulupto ir susmulkinto pomidoro
1 raudonos paprikos, supjaustytos gabaliukais
1 žalios paprikos, supjaustytos gabaliukais
druskos ir pipirų pagal skonį
1/2 arb. š. kumino miltelių
1/2 arb. š. paprikos miltelių
1/2 arb. š. imbiero miltelių.

Tešlai:

500 g. miltų
250 g.smulkios semolinos (manų)
1/2 arb. š. druskos
1/4 valg. š. sausų mielių
vandens tešlai
1 maža stilkinė aliejaus (blynams tampyti)

Paruošimas:

Nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite svogūną. Kai jis įgauna auksinę spalvą, sudėkite pomidorą, paprikas ir viską gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska, pipirais, kuminu, paprikos milteliais ir imbieru. Kepkite viską, kol papriką iškeps, vis pamaišykite. 

Sumaišykite miltus, semoliną, druską ir mieles. Po truputį pilkite vandenį ir minkykite tešlą.Rankomis reikia minkyti apie 15-20 min, kol gausis elastinga tešla. 
Aliejumi suvilgykite rankas ir formuokite mažyčius rutuliukus. Aptepkite aliejumi, kad nesudžiūtų. Imkite rutuliuką, paspauskite pirštais, padarykite ploną blyną, bet stenkitės viduriuką palikti storesnį. Dėkite įdarą per vidurį ir užlankstykite. (kaip normalius msemenus) 


Sulankstytus msemeniukus dėkite į riebaluotą kepimo skardą (arba apklotą sviestiniu popieriumi) ir šiek tiek paspauskite. Nuotraukoje matyti vienas su storesniu dugnu, o kitas ne. Stenkitės nedaryti skylučių per vidurį blyno...
 Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laipsnių apie 25 min. 
SKANAUS

AIDA <3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą