25 burekams reikės:
250g migdolų
100g cukraus
50g sviesto
1/4 arb.š. cinamono
1 valg. š. apelsinų žiedų vandens
25 juostelių burekų lakštų
1 kiaušinio trynio
aliejaus kepimui
500g medaus
Paruošimas:
Užpilkite migdolus verdančiu vandeniu, palaikykite kelias, nupilkite vandenį ir nulupkite juos. Plačiau apie tai čia . Nuvalytus migdolus nusausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu. Susmulkinkite migdolus virtuviniu smulkintuvu kartu su cukrumi. Į masę įdėkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto, cinamoną ir žiedų vandenį. Viską gerai išmaišykite ranka. Suformuokite mažus rutuliukus.
Burekų juostelę ištepkite sviestu, sulankstykite kaip sekančioje nuotraukoje 1 ir 2, tada įdėkite rutuliuką, šiek tiek paspauskite ir dar užlenkite. Tada paspauskite smarkiau ir baikite lankstyti, kaip parodyta 4,5. Galiuką patepkite kiaušinio tryniu ir užlenkite.
Taip pasiruoškite visus burekus. Įkaitinkite aliejų ir pašildykite medų. Jis neturi būti verdantis. Apkepkite burekus aliejuje iš abiejų pusių, o tada pamirkykite meduje ir leiskite nuvarvėti.
Jau iškeptus ir pamirkytus meduje, galite papuošti smulkintais migdolais. Patiekti atvėsusius. SKANAUS!
Čia nuoroda, kaip gerai sulankstyti. Dariau pirmą kartą šituos trikampėlius ir tikrai gerai pavyko.
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą