Seliu (sellou) yra marokietiškas saldumynas, labai maistingas, todėl dažniausiai gaminamas Ramadano mėnesio metu, kad gerai pasistiprinti. Taip pat gaminamas vestuvių šventėms ir naujagimių sutikimams, kad pagimdžiusi moteris atgautų jėgas. Dažnai seliu (sellou) pateikiamas kalniuko formos, papuoštas riešutais ir valgomas šaukštu, arba porcijomis, kaip sausainiai.
Reikės:
250g miltų
250g migdolų
250g sezamo sėklų
80gr cukraus pudros
1 valg. š. cinamono
1/2 arb. š. malto anyžiaus
žiupsnelio druskos
130g sviesto
80g tikro medaus
Migdolus nulupti, sumalti kuo smulkiau ir taip pat pakepinti. Sezamo sėklas taip pat pakepinti ir gerai sumalti.
Sviestą išlydyti ir kai jis nusistovės, nupilti skaidrų sluoksnį, kurį ir reikia naudoti. Tada jį pašildyti su medumi.
Inde sumaišyti kepintus miltus, maltus kepintus migdolus ir maltų sezamų košelę. Įdėti prieskonius, cukraus pudrą ir labai gerai viską sumaišyti. Pilti sviesto/medaus sirupą ir minkyti, kol visa masė sulimpa į vieną gabalą. Formuoti norimo dydžio "sausainiukus", galima ant viršaus dar uždėti po graikiško riešuto gabaliuką - ir gražu, ir sotu!
Skanaus Jums linki, Aida ir Giedrė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą