2015 m. spalio 17 d., šeštadienis

SEFFA - garinti makaronai

Sveiki visi, seniai sveikinausi... Ech, net gėda.... Bet buvau gan užimta, tai nelabai laiko turėjau kažką naują pagaminti. Tačiau, nepamiršau šiaurės Afrikos virtuvės mylėtojų. Šiandien pagaminau labai lengvai paruošiamą Maroko virtuvės gardėsį SEFFA. Tai garinti vermicelli makaronai, pagardinti cinamonu, skrudintais migdolais ir cukraus pudra. Vaikystėje pienišką makaronų ar ryžių sriubą gardindavau cukrumi, kaip ir mano amžiną atilsį senelis, todėl abu buvome šeimoje nesuprasti.... Na o šiandien, kai be galo myliu marokietišką virtuvę, labai džiaugiuosi, kad visgi yra daugybė žmoni, kurie taip pat valgo saldžius makaronus.

Šį kartą seffa yra natūrali, tačiau galima patiekti tiek su vištienos, tiek su džiovintos avienos troškiniais, ir visada valgome su cukraus pudra!!!

Dabar dėl sudėties.... Na tai nėra kažkoks tikslus receptas, toks labiau "iš akies". Dviems asmenims ėmiau 200 g makaroniukų, tai prisivalgėm ir dar liko mano katinui. 
Garinimui naudojau kuskuso puodą, bet galite dėti į sietelį ir statyti ant bet kokio puodo.

Makaronus suvilgome maždaug 100 ml aliejaus, gerai ir atsargiai įtriname rankomis. Dedame į sietelį ir statome ant garų. Kai makaronai atrodo pasigarinę, paminkštėję, beriame juos į dubenį ir suvilgome apie 100-200 ml vandens. Dedame į sietelį, gariname. Kartojame su vandeniu. Kai makaronai minkšti, dedame į dubenį, įmaišome šiek tiek sviesto ir pagardiname druskyte.

Dedame į lėkštę ir patiekiame su cinamonu, riešutais. Cukraus pudrą patiekite atskirai. Visgi, ne visi mėgsta saldžius makaronus. SKANAUS mielieji!

Su meile, Aida

P.S. dar keli patiekimo variantai

1 komentaras:

  1. Makaronus suvilgome maždaug 100 ml aliejaus, gerai ir atsargiai įtriname rankomis. Dedame į sietelį ir statome ant garų. Kai makaronai atrodo pasigarinę, paminkštėję, beriame juos į dubenį ir suvilgome apie 100-200 ml vandens. Dedame į sietelį, gariname. Kartojame su vandeniu. Kai makaronai minkšti, dedame į dubenį, įmaišome šiek tiek sviesto ir pagardiname druskyte.

    AtsakytiPanaikinti