Šiaurės Afrikos šalių kultūroje yra normalu, kad svečiai gali užklupti netikėtai. Dėdės, tetos, pusseserės ir t.t. O priimant svečius yra normalu pavaišinti juos arbata. Tačiau, prie arbatos juk irgi reikia kažko skanaus. Labai gera išeitis yra turėti šaldytų skanumynų, kurios gali greitai atitirpinti tiesiog keptuvėje storu dugnu. Vieni iš tokių yra šie mieliniai blynai BAGHRIR , kurie kepami tik ant vienos pusės. todėl susidaro daugybė skylučių, dėl kurių ir kilo toks pavadinimas - tūkstančio skylučių blynai. Dažniausiai jie yra pateikiami su medumi arba pamirkyti į šiltą medaus ir sviesto padažą.
Štai kaip juos pateikia savo svečiams mūsų komandos narė Jurgita, kartu su mėtų arbata. Skanumėlis. O kaip juos pateiksite Jūs?
Ko mums prireiks?
350gr semolinos ( tai yra manų kruopos, tačiau smulkesnės, nei mums įprasta )
270 gr miltų
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. sausų mielių
2 arb. š. kepimo miltelių
0.5 arb. š. druskos
4 stiklinės šilto vandens (būtinai turi būti šiltas) apie 800ml
1 didelis kiaušinis ( nebūtinai )
Pirmiausia, aktyvuokime mieles. Į mažą dubenėlį sudėkime mieles, 1 šaukštą cukraus, išmaišykime, užpilkime truputį šilto vandens, viską gerai sumaišykime ir leiskime pastovėti apie 15min, kol suputos.
Tada dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingridientus, supilame tris stiklines vandens, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Tikriname tirštumą, jei atrodo per tiršta, reikia dar įpilti vandens. Man dažniausiai susinaudoja visos 4 stiklinės vandens, O tešla turi būti skystesnė, nei grietinė, bet tirštesnė, nei lietiniams. Bus pilama samčiais. (vėliau bus nuoroda į svetainę anglų kalba, ten galėsite pažiūrėti ir įvertinti tešlos tirštumą) .Tada sudedame mieles, išmaišome. Įmušame kiaušinį ir labai gerai išplakame (galima blenderio pagalba) . Gali būti ir be kiaušinio. Kiaušinis tiesiog suteikia ekstra purumo šiems blynams. Leidžiame tešlai pastovėti 45min, kad pakiltų. Įkaitiname keptuvę storu dugnu, nenaudojame jokių riebalų. Pilame samtelį tešlos ir kepame TIK ant vienos pusės, neperverčiame. Tikrai matysite, kada jau iškepęs. Skanaus.
Nuoroda į video anglų kalba. Galbūt anglų nesuprasite, bet bus dar aiškiau ir pasigaminsite sau nuostabių baghrirų (receptas yra pagal šitą video, tačiau vietoj apelsinų sulčių naudojau vandenį ir kepiau tradicinius blynus) Baghrir pagal Alia
Nuostabu! Labai mėgstu Bahrir! Labai ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiLabai prašom <3
Panaikinti