Taigi, mums reikės:
2 pakelių Panne makaronai (arba kitų mėgiamos formos)
500-600 gr mėgiamo faršo
1 didelio svogūno
poros skiltelių česnako
poros šaukštų pomidorų pastos (NE kečiupo)
poros šaukštų sviesto (bet geriau būtų smen arba kitaip ghee)
4 šaukštai miltų
Panne makaronai |
litras pieno
druskos, pipirų pagal skonį
Pakepiname smulkintą svogūną, dedame faršą, smulkintus česnakus, pipirus ir kepiname, kol faršas apkeps. Tada dedame pomidorų pastą ir viską toliau kepame, kol faršas visiškai iškeps.
Atskirai išverdame makaronus, tik nepervirkite. Tada pasigaminame bešamelio padažą. Ant sviesto pakepiname miltus. Pilame pieną pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Būkite kantrūs, tai gali užtrukti.Pagardiname druska ir pipirais.
Truputį padažo užpilame ant virtų, nusausintų makaronų ir išmaišome. Imame kepimo indą, ištepame sviestu, dedam pusę makaronų ant indo dugno, ant viršaus sudedam faršą, užpilame truputį balto padažo. Gražiai išlyginame ir ant viršaus dedame likusius makaronus. Supilame ant makaronų visą likusį padažą, kepame iki 180 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Šį patiekalą galima pagardinti sūriu ir kiaušinio plakiniu, tačiau ir be jų šis patiekalas tikrai skanus.
Nuostabu ! Labai ačiū !
AtsakytiPanaikintilabai prasom ! <3
Panaikinti