2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Egiptietiškas Bešamel arba lazanija egiptietiškai

Sveiki, esu Kristina, atstovauju Egipto virtuvei. Noriu pasidalinti su jumis šiuo skaniu ir greitai paruošiamu patiekalu - bešamel.Tikriausiai dabar galvojate, kodėl jis vadinamas bešamel, juk tai tik padažo pavadinimas. Taip, šis patiekalas gaminasi su šiuo padažu. Beto ir dar keli pavadinimai, naudojami arabų kalboje , galėtų jus nustebinti. Kaip pavyzdžiui, visi jogurtai vadinami Danon, arba visi smulkintuvai yra mulinex. Kai tau sako, paduok mulinex, turi suprasti, kad reikia paduoti "blenderį".



Taigi, mums reikės:
 2 pakelių Panne makaronai (arba kitų mėgiamos formos)
 500-600 gr mėgiamo faršo
 1 didelio svogūno
 poros skiltelių česnako
 poros šaukštų pomidorų pastos (NE kečiupo)
 poros šaukštų sviesto (bet geriau būtų smen arba kitaip ghee)
 4 šaukštai miltų      
Panne makaronai

 litras pieno
druskos, pipirų pagal skonį

Pakepiname smulkintą svogūną, dedame faršą, smulkintus česnakus, pipirus ir kepiname, kol faršas apkeps. Tada dedame pomidorų pastą ir viską toliau kepame, kol faršas visiškai iškeps.
Atskirai išverdame makaronus, tik nepervirkite. Tada pasigaminame bešamelio padažą. Ant sviesto pakepiname miltus. Pilame pieną pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Būkite kantrūs, tai gali užtrukti.Pagardiname druska ir pipirais.
Truputį padažo užpilame ant virtų, nusausintų makaronų ir išmaišome. Imame kepimo indą, ištepame sviestu, dedam pusę makaronų ant indo dugno, ant viršaus sudedam faršą, užpilame truputį balto padažo. Gražiai išlyginame ir ant viršaus dedame likusius makaronus. Supilame ant makaronų visą likusį padažą, kepame iki 180 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Šį patiekalą galima pagardinti sūriu ir kiaušinio plakiniu, tačiau ir be jų šis patiekalas tikrai skanus.

2 komentarai: