Šiam įdarui reikia:
2 svogūnai
1 morka
2 pomidorai
1 valg. š. pomidorų koncentrato
3 valg. š. pomidorų tyrės
pusė čili pipiriuko (nelabai aštraus)
nedidelis kuokštelis petražolių
pipirų, druskos pagal skonį
1 valg. š. paprikos miltelių
1/4 arb. š. kumino
žiupsnelis safrano miltelių
aliejaus kepimui
Supjaustom svogūnus pusžiedžiais
Morką sutarkuojame burokine tarka ir pakepiname viską and aliejaus ant silpnos ugnies, kad nepridegtų, bet pasitroškintų ir suminkštėtų. Burokine tarka sutarkuojame pomidorus (juos reikia perpjauti per pusę ir tarkuoti minkštimą, o odelę išmesti), sudedame į keptuvę su svogūnais ir morkomis, sudedame visus prieskonius, pomidorų koncentratą ir tyrę, petražoles. Troškiname viską, kol svogūnai ir morkos visiškai suminkštės. Jei svyla, įpilkite šiek tiek vandens. Paruoštą įdarą paliekame visiškai atvėsti.
Tada pasigaminame msemen tešlą, receptą ir eigą rasite čia . Darykite viską iki tol, kol sudėsite aliejumi aplaistytus rutuliukus ant padėklo ir uždengsite plėvele.
Kai įdaras jau atvėsęs, o tešlos rutuliukai paruošti, galime gaminti alžyrietiškas picas.
Imame tešlos rutuliuką ir darome kaip msemen blynus, ištampome tešlą. TAČIAU tampydami blyną, jo viduriuką palikime storesnį (ten dėsime įdarą). Instrukcija:
Dedame įdaro ir užlankstome kaip parodyta nuotraukose žingsnis po žingsnio.
Prieš kepant taip pat paspaudžiame, kad padidėtų dvigubai, Kepame keptuvėje storu dugnu ant abi puses.
Skanaus <3
Noriu padaryti siuos blynus, bet su idaru. Ar tiktu idaras: pakepinti svogunai su saldytais spinatais ir imaisytas minkstas fetos suris?
AtsakytiPanaikintiNelli, galvojau Facebooke pakomentuosi, hihihihi. Tikrai manau tikru, tik fetos suri gerai sutrupink. Net seiles man jau bega pagalvojus apie spinatus ir fetos suri hihihi
Panaikinti