Kunafa - tai yra egiptietiškas desertas, gaminamas su įvairiais įdarais: varškės, saldaus sūrio, kukurūzų krakmolo pudingo, mango pudingo, bananų. Egiptiečiai, pastebėjau, dažniausiai naudoja įdarą iš kukurūzų krakmolo. Ilgą laiką nesupratau, iš ko gi tas įdaras padarytas,kol nepamačiau pati, kaip jį daro. Kunafa yra vienas iš pagrindinių Egipto tradicinių desertų. Kai pirmą kartą paragavau, negalėjau atsivalgyti ir nutariau pati pabandyti jį pasigaminti. Galiu pasidžiaugti, kad gavosi puikiai iš pirmojo karto! Ir be proto skanus! Svarbiausia tik nepagailėti sviesto ir kad orkaitė kaistų ir iš viršaus, ir iš apačios. Nebijokite daugiau pakepti - skonis fantastiškas! Dar svarbu, kokio dydžio indas.Vienam pakeliui tešlos reikės 23 cm skersmens ir apie 4 cm aukščio apvalaus kepimo indo ( idealiausias ). Jeigu viską darysit pagal receptą, desertas gausis neapsakomo skonio!
Beje, pati dažniausiai naudoju varškės įdarą. Iškepęs ir persigėręs cukraus sirupo, atšaldytas - jis man pats skaniausias!
pakelio KATAIFY tešlos ( nuotrauka apačioje )
200 g nesūdyto sviesto
500g varškės
cukraus pagal skonį
100 ml plaktos grietinėlės
Sirupui reikės:
puodelio cukraus
1/3 puodelio vandens
1 valg. š. citrinos sulčių
Darome įdarą:
Varškę dedame į dubenį, sudedame cukrų, grietinėlę. Viską gerai sutriname smulkintuvu.
Tešlą atšildome, ištirpiname sviestą. Po truputį pilame sviestą į tešlą ir ją plėšome. Plėšome tol, kol visa tešla susmulkinta ir padengta sviestu. Imame kepimo indą. Pusę tešlos dedame į jį, suformuodami kraštelius. Paspaudžiame gerai, kad neliktų skylučių ir kad įdaras neišbėgtų. Supilame įdarą, dedame likusią tešlos dalį. Atsargiai paspaudžiame. Dedame į iki 150 laipsnių iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepam tol, kol viršus lengvai paruduos, o sviestas nustos sunktis kraštuose.
Kol kunafa kepa, pasiruošiame sirupą. Sudedame visus sirupui skirtus produktus ir verdame sirupą ant silpnos ugnies apie 10 min. Tik iškeptą kunafą apipilame karštu sirupu.
Valgome šiltą arbą šaltą, bet man skaniausia atšaldyta. Beje, galime papuošti maltais riešutais arba sėklomis.
Ačiū, Kristina
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą