Mums reikės:
440g aukščiausios rūšies miltų
90g manų kruopų (mahribo šalyse tai vadinama extra fine semolina)
2 arb. š. cukraus
2 arb. š. druskos
1/4 arb. š, sausų mielių
1,5 stiklinės šilto vandens (apie 330ml )
Blynų lankstymui ir kepimui dar reikės:
1.5 puodelio augalinio aliejaus
1/4 puodelio lydyto sviesto (nesūdyto)
1/2 puodelio manų
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus. Tada po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Jei sunaudojus visą vandenį, dar truks, kad gautųsi tampri tešla, galite dar šiek tiek papilti. Turi gautis tampri elastinga tešla. Ją reikią labai gerai išminkyti su delnais apie 15min, kol bus labai elastinga(arba minkyti su mašina apie 5-10min.) Toliau tęsiu su iliustracijomis žingsnis po žingsnio.
Imame tešlą, ir suformuojame didelį kamuolį. Sumaišome aliejų su sviestu, susivilgome tuo mišiniu rankas ir formuojame mažyčius, teniso kamuoliuko dydžio, tešlos rutuliukus.
Kiekvieną rutuliuką aptepame aliejaus mišiniu ir dedame ant padėklo
Viską uždengiame maistine plėvele ir leidžiame kelias minutes pastovėti
Darbo stalą apšlakstome aliejumi ir imame po vieną rutukiuką ir plojame, tampome iki labai plono, kad net darbo stalas matytųti
Tokį sulankstytą keturkampį dedame atgal po plėvele, imama kitą rutuliuką ir formuojame toliau. Tada, vėl imame pirmąjį keturkampį ir jį paplojame, kad per pus padidėtų.
Vėl gaunasi plonas. Imame keptuvę storu dugnu ir kepame joje blynus be jokių papildomų riebalų ant žemos vidutinės ugnies, kol gražiai paraus. (Aš kartais iš pradžių pašlakstau keptuvę aliejaus ir sviesto mišiniu).
Pridedu video, kad viskas būtų dar aiškiau.
Jurgita, labai ačiū už receptą ! Kas nežinote, iš tos pačios tešlos galima daryti riestainius, saldžius arba sūrius. Tą tešlą perjauti per pusę ir dėti juostą kepintų špinatų su feta sūriu, po to susukti viską į dūdelę ir tą dūdelę į riestainį ir sudėti juos į blėką ir kepti orkaitėje! Pabandykit, nesigailėsite! Kiti deda maltus riešutus su cukrumi ir iškepus apipila medumi. Ko tik negalima prifantazuoti?!
AtsakytiPanaikintikepsime riestainius ir dalinsimes receptais , kada nors, hahahah
PanaikintiMmm šitas msemen tikras gėris 👍
AtsakytiPanaikintiMmm šitas msemen tikras gėris 👍
AtsakytiPanaikintiButinai bandysiu, jau senai varvinu seile i juos beziuredama
AtsakytiPanaikinti