2015 m. kovo 3 d., antradienis

Msemai - marokietiški, alžyrietiški blynai

Sveiki visi, vėl sveikinasi Jurgita. Noriu pratęsti temą apie vaišių stalą užklupus netikėtiems svečiams. Dalinuosi šių msemen blynų receptu. Juos taip pat galime užšaldyti ir naudoti, kada norime. Tai puikus priedas prie arbatos. Juos galime kepti tradiciniu būdu, arba su mėsos ar daržovių įdaru. Puikus maistas pusryčiams su mėtų arbata ar kremine kava. Taigi pirmiausia išmokime kepti msemenus be įdaro, kuriuos galime valgyti su medumi, Nutella, džemu ar tepamu sūriu.





Mums reikės:

440g aukščiausios rūšies miltų
90g manų kruopų (mahribo šalyse tai vadinama extra fine semolina)
2 arb. š. cukraus
2 arb. š. druskos
1/4 arb. š, sausų mielių
1,5 stiklinės šilto vandens (apie 330ml )

Blynų lankstymui ir kepimui dar reikės:

1.5 puodelio augalinio aliejaus
1/4 puodelio lydyto sviesto (nesūdyto)
1/2 puodelio manų

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus. Tada po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Jei sunaudojus visą vandenį, dar truks, kad gautųsi tampri tešla, galite dar šiek tiek papilti. Turi gautis tampri elastinga tešla. Ją reikią labai gerai išminkyti su delnais apie 15min, kol bus labai elastinga(arba minkyti su mašina apie 5-10min.) Toliau tęsiu su iliustracijomis žingsnis po žingsnio.
Imame tešlą, ir suformuojame didelį kamuolį. Sumaišome aliejų su sviestu, susivilgome tuo mišiniu rankas ir formuojame mažyčius, teniso kamuoliuko dydžio, tešlos rutuliukus.

Kiekvieną rutuliuką aptepame aliejaus mišiniu ir dedame ant padėklo

Viską uždengiame maistine plėvele ir leidžiame kelias minutes pastovėti

Darbo stalą apšlakstome aliejumi ir imame po vieną rutukiuką ir plojame, tampome iki labai plono, kad net darbo stalas matytųti







Nepamirškite, kad tampysis geriausiai, jei rankos visada bus suvilgytos aliejaus mišiniu. Tada ištampytą blyną apibarstome manais ir pradedame lankstyti į keturkampį. vis šiek tiek pabarstydami manais.





Tokį sulankstytą keturkampį dedame atgal po plėvele, imama kitą rutuliuką ir formuojame toliau. Tada, vėl imame pirmąjį keturkampį ir jį paplojame, kad per pus padidėtų.


Vėl gaunasi plonas. Imame keptuvę storu dugnu ir kepame joje blynus be jokių papildomų riebalų ant žemos vidutinės ugnies, kol gražiai paraus. (Aš kartais iš pradžių pašlakstau keptuvę aliejaus ir sviesto mišiniu).



Pridedu video, kad viskas būtų dar aiškiau.


 Taigi, blynai iškepti, medutis ant stalo, pasidarome arbatytės ir pirmyn!

5 komentarai:

  1. Jurgita, labai ačiū už receptą ! Kas nežinote, iš tos pačios tešlos galima daryti riestainius, saldžius arba sūrius. Tą tešlą perjauti per pusę ir dėti juostą kepintų špinatų su feta sūriu, po to susukti viską į dūdelę ir tą dūdelę į riestainį ir sudėti juos į blėką ir kepti orkaitėje! Pabandykit, nesigailėsite! Kiti deda maltus riešutus su cukrumi ir iškepus apipila medumi. Ko tik negalima prifantazuoti?!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepsime riestainius ir dalinsimes receptais , kada nors, hahahah

      Panaikinti
  2. Mmm šitas msemen tikras gėris 👍

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmm šitas msemen tikras gėris 👍

    AtsakytiPanaikinti
  4. Butinai bandysiu, jau senai varvinu seile i juos beziuredama

    AtsakytiPanaikinti