2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Baklažanų troškinys Zaliuk (Zaalouk)

Tai labai lengvai pagaminamas ir skanus troškinukas, valgomas tiek šaltas, tiek karštas. Tai galėtų būti priskiriama pirmajam patiekalui ar kaip garnyrui. Valgomas dažniausiai su prancūziška bagete arba arabiška duona. 

2 asmenims reikės:

1 vidutinio dydžio baklažano
druskos, pipirų pagal skonį
2 skiltelės česnako
2 dideli pomidorai
2-3 valgrb.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. paprikos miltelių
1/4 arb.š. kumino
1 valg.š. smulkintos petražolės ir kalendros
1 arb.š. pomidorų pastos
jei mėgstate aštriau, dėkite ir aštraus pipiro miltelių

Paruošimas:

Baklažaną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje kartu su česnaku, kol išvirs.
Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Kepkite pomidorus keptuvėje kartu su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Kai pomidorai iškeps ir sutirštės, sudėkite nusausintus virtus baklažanus ir virtas česnako skilteles, žoleles ir pomidorų pastą. Viską pakepkite dar šiek tiek. Tada grūstuvu padarykime košę. Skanaus.
Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą