Šiam patiekalui 4 asmenims reikės:
8 vištienos blauzdelių
2 vidutinio dydžio svogūnų, tarkuotų
2 valg.š. sviesto (28g)
mažas kuokštelis petražolių
500ml vandens
1 arb.š. druskos
1/2 valg.š. pipirų
1 valg.š imbiero miltelių
1 cinamono lazdelės
žiupsnelis safrano
300 g. džiovintų abrikosų
2 valg.š. medaus
1/2 arb.š. cinamono
Paruošimas:
Pirmiausia užmerkiame abrikosus karštame vandenyje ir laikykime apie valandą. Tuo metu ruošiame vištieną.
Į puodą dedame sviestą,svogūnus, druską, pipirus, imbierą, safraną ir cinamoną. Pakepiname viską kelias minutes. Sudedame vištieną ir apkepiname ją iš visų pusių. Tada supilame vandenį, įdedame petražolių kuokštelį (jos turi būti būtinai surištos, nes vėliau išimsime). Verdame puode uždengtu dangčiu, kol vištiena išvirs,
tai trunka apie 40min. Praėjus pusei laiko, pavartykite mėsytę, kad geriau išvirtų. Kai mėsytė išvirusi, išimame ją iš puodo. Taip pat išimame petražoles ir cinamono lazdelę. Į šį padažą sudedame nusausintus abrikosus, cinamono miltelius ir medų. Verdame dar 10 min, pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Pabaigoje sudėkite į padažą vištieną ir dar pavirkite apie 5min, kad mėsytė pasidengtų saldžiuoju padažu.
Serviruokite bendrai visiems vienoje lėkštėje arba porcijomis. Galite papuošti kepintomis sezamo sėklomis. Valgykite su šviežia duona. SKANAUS.
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą