400 ml šilto vandens
250 gr miltų
3 valg.š. smulkiausių manų kruopų
druskos
Viską sumaišyti,išplakti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą tepti ant įkaitintos keptuvės, teptuko pagalba (aš turiu tik mažą, su plačiu greičiau užsitepa), jei blynai kimba prie keptuves, tada prieš tepant tešlą galima keptuvę patepti aliejumi suvilgytu virtuviniu rankšluosčiu. Blynai ploni, kepa labai greitai.
Šį kartą gaminsime maltos mėsos - bulvių įdarą. Jam reikės:
2 - 3 bulvės
1 kiaušinis
2 - 3 skiltelės česnako
1 svogūnas (pasirinktinai)
prieskonių (aš naudoju garam masala),
druskos
Bulves išvirti (galima virti nuskustas arba su lupena ir nulupti išvirus), sukapoti žalumynus. Viską sudėti į indą. Suberti druską ir viską sutrinti. Kabinti šaukštą įdaro, dėti ant blynelio krašto ir paskirstyti į nestorą juostelę.
Vynioti blynelį , kol bus suvyniota šiek tiek daugiau nei pusė, tada užlenkti kairį ir dešinį kraštus ir baigti vynioti. Tokius blynelius - cigarus dėti į karštą aliejų ir kepti, kol švelniai paruduos.
O jei ieškosite pirkti parduotuvėse, štai keli pavyzdžiai:
Dėkui Lidijai už receptą.
Linkėjimai, Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą