2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Burekai

Sveiki, mielieji. Pradedu temą apie burekus. Net nežinau, kuriai šaliai galėčiau priskirti, gausiai gaminami tiek Maroke, tiek Alžyre, tiek ir kitose šalyse. Taigi šį kartą, dalinuosi Lidijos man atsiųstu receptu. O ateityje pasidalinsime ir kitais skaniais burekų įdarais.


Taigi, pirmiausia reikia pasigaminti blynelius, į kuriuos suksime pasigamintą įdarą.Taigi tešlai reikės:

400 ml šilto vandens
250 gr miltų 
3 valg.š. smulkiausių manų kruopų 
druskos

Viską sumaišyti,išplakti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą tepti ant įkaitintos keptuvės, teptuko pagalba (aš turiu tik mažą, su plačiu greičiau užsitepa), jei blynai kimba prie keptuves, tada prieš tepant tešlą galima keptuvę patepti aliejumi suvilgytu virtuviniu rankšluosčiu. Blynai ploni, kepa labai greitai. 

Šį kartą gaminsime maltos mėsos - bulvių įdarą. Jam reikės:

apie 200 - 300 g maltos mėsos (jautienos, avienos, veršienos)
2 - 3 bulvės 
1 kiaušinis 
2 - 3 skiltelės česnako 
1 svogūnas (pasirinktinai)
po kuokštelį krapų, petražolių, kalendros 
prieskonių (aš naudoju garam masala), 
druskos

Jei naudojamas svogūnas, jį pirmiausia pakepinti, tada dėti maltą mėsą su susmulkintu česnaku (aš česnaką sutarkuoju pro smulkutę "burokinę" tarką). Jei faršas liesas galima įpilti lašelį aliejaus. Apkepinus viską, suberti prieskonius ir kepinti, kol išgaruoja visos sultys.
Bulves išvirti (galima virti nuskustas arba su lupena ir nulupti išvirus), sukapoti žalumynus. Viską sudėti į indą.
 Suberti druską ir viską sutrinti. Kabinti šaukštą įdaro, dėti ant blynelio krašto ir paskirstyti į nestorą juostelę. 

Vynioti blynelį , kol bus suvyniota šiek tiek daugiau nei pusė, tada užlenkti kairį ir dešinį kraštus ir baigti vynioti. Tokius blynelius - cigarus dėti į karštą aliejų ir kepti, kol švelniai paruduos.

Galima valgyti vienus, su grietine, sweet čili (saldžiu čili) padažu ar dar kaip nors,kaip tik Jūsų fantazija leis.

Jei kas kada svečiuositės Alžyre, nusipirkite tradicinių blynelių burekams, kepamų specialiose krosnyse. Su jais iškepti burekai yra labai traškūs ir nesuminkštėja atšalus. 

O jei ieškosite pirkti parduotuvėse, štai keli pavyzdžiai: 
 








Dėkui Lidijai už receptą.

Linkėjimai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą