2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Mahšy ( Mahshy ) įdarytos daržovės

Mahšy - taip vadinamos Egipte įdarytos cukinijos, baklažanai arba kopūstų lapai (pastarieji primena mūsų balandėlius, tik šitie labai mažyčiai, kaip dolma ).Šį kartą dariau tik iš cukinijų ir baklažanų.
Taigi, jums reikės:

Nedidelių cukinijų (aš ėmiau dvi)
Baby (mažų) baklažanų ( juos perku azijiečių parduotuvėje )
1 didelio svogūno
1 skardinės konservuotų pomidorų
1 valg.š. pomidorų pastos
Saujos petražolių
5 saujų ryžių
Kepimui sviesto ir aliejaus      
1 arb.š. kumino miltelių
Truputį čili miltelių
Druskos


Pirmiausia pasiruošiame įdarą:

Ant sviesto ir aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Pilame skardinę konservuotų pomidorų (prieš tai geriausia juos sutrinti smulkintuvu), dedame pomidorų pastą, prieskonius, druską ir kepame padažą tol, kol pasidarys labai tirštas, kaip tiršta grietinė. Tai truputį užtruks. Šaukštu pakabinus pomidorų masę ir apvertus šaukštą, ji neturi bėgti. Tada sudedame pjaustytas petražoles ir ryžius. Viską išmaišome ir iškrečiame į paprastą indą.

Pasiruošiame cukinijas ir baklažanus:

Nuplauname daržoves, cukinijas nulupame, baklažanus - ne. Kiekvieną cukiniją supjaustome į 4 dalis ir išskobiame vidų, tik atsargiai, nesuplėšykite sienelių ir nepradurkite dugno. Baklažanu nei pjaustyti, nei lupti nereikia, tik išvalyti vidų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname daržoves kelias minutes.









Imame įdarą ir prikemšame jų vidų. Imame puodą ir sudedame į jį prikimštas daržoves. Užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų, apibarstome druska ir ant viršaus apdedame kelius gabaliukus sviesto.

Viska troškiname, kol ryžiai išvirs.

Skanaus!

Kristina

1 komentaras: