Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
8 cukinijos
300 g. maltos avienos
1 morka
1 puodelis egiptietiškų ryžių (jei tokių neturite, galite naudoti pudingo ryžius, paelos ryžius, tik jokiu būdu nenaudokite basmati ryžių, nes jie labai greitai išverda)
2-3 pomidorai (vidutinio dydžio)
1 svogūnas
5 skiltelės česnako
petražolių
druska
1 arb.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kabsa prieskonių
druska
1 arb.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kabsa prieskonių
PARUOŠIMAS:
Kol cukinijos verda ant garų pasigaminkite pomidorų padažą.
1 skardinės pjaustytų pomidorų
1 mažo svogūno
5 skiltelių česnako
kalendros ir petražolių
1/2 šaukštelio paprikos miltelių
Į puodą pilame šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą svogūną ir česnaką apkepiname, po to pilame pomidorus iš skardinės ir į tą skardinę pripilame vandens (pusę skardinės), ir pilame į puodą. Viską maišome, dedame druskos pagal skonį, prieskonius, uždengiame dangčiu ir paliekame virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Baigus virti, nukeliame nuo ugnies, dedame šviežias petražoles (ir kalendrą), ir su maišytuvu (blenderiu) sutriname viską. Būkite labai atsargios, kad neapsitėkštumėte tuo karštu padažu!
Išvirusias cukinijas dedame į lėkštę ir apipilame padažu.
1/2 šaukštelio paprikos miltelių
mažas žiupsnelis cinamono
žiupsnelis juodųjų pipirų
Į puodą pilame šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą svogūną ir česnaką apkepiname, po to pilame pomidorus iš skardinės ir į tą skardinę pripilame vandens (pusę skardinės), ir pilame į puodą. Viską maišome, dedame druskos pagal skonį, prieskonius, uždengiame dangčiu ir paliekame virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Baigus virti, nukeliame nuo ugnies, dedame šviežias petražoles (ir kalendrą), ir su maišytuvu (blenderiu) sutriname viską. Būkite labai atsargios, kad neapsitėkštumėte tuo karštu padažu!
Beje, šitaip įdaryti ir paruošti galime ir paprikas ar baklažanus.
Dalinosi Laura - Nora.
Dalinosi Laura - Nora.
Mano anyta dar ir bulves taip įdarinėja. Man skaniausiai įdaryti baklažanai. Beje, išskobas (ar kaip čia pavadinti) naudoja sriubai virti :)
AtsakytiPanaikintiLidija
mmmm, bulvės , manau, irgi turėtų būti skanu
AtsakytiPanaikintiTaip, aš kartais naudoju išskobtą masę trintoms sriuboms. Su baklažanais yra labai skanu, pritariu.
AtsakytiPanaikintiLaura