2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Cukinijos su ryžiais ir pomidorų padažu

Noriu pristatyti dar vieną puikų patiekalą, kuris yra labai populiarus Palestinoje, Egipte, Jordanijoje ir kitose musulmonų šalyse. Mano receptas yra iš geros draugės - palestinietės.
Kiekis: 4 porcijos

Reikės:

8 cukinijos
300 g. maltos avienos
1 morka
1 puodelis egiptietiškų ryžių (jei tokių neturite, galite naudoti pudingo ryžius, paelos ryžius, tik jokiu būdu nenaudokite basmati ryžių, nes jie labai greitai išverda)
2-3 pomidorai (vidutinio dydžio)
1 svogūnas
5 skiltelės česnako 

petražolių
druska
1 arb.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kabsa prieskonių

PARUOŠIMAS:

Keptuvėje kepiname susmulkintus svogūnus ir česnakus, dedame maltą avieną, smulkiai sutarkuotą morką, susmulkintus pomidorus (geriau jei jie yra nulupti) ir susmulkintas petražoles. Pagardiname druska ir kabsa prieskoniais, garam masala. Kai mėsa yra apkepusi, pilame nuplautus ryžius ir pilame stiklinę vandens, sumažiname ugnį ir maišome iš lėto kol nebeliks vandens.






Tuomet nukeliame keptuvę nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

Kol mūsų ryžiai su mėsa vėsta, išskobkime cukinijas.







Mums reikės cukinijų skobtuvo, kurį matote nuotraukoje.


Išskobtas cukinijas pripildome įdaru ir verdame jas ant garų. Puikiai tinka kuskuso puodas, jį reikia uždengti su dangčiu ir palikti “prigrūstas” cukinijas virti kažkur apie 20 minučių, tačiau jūs turite tikrinti su šakute ar cukinijos išvirę.
Kol cukinijos verda ant garų pasigaminkite pomidorų padažą.

Pomidorų padažui reikės:

1 skardinės pjaustytų pomidorų
1 mažo svogūno
5 skiltelių česnako

kalendros ir petražolių
1/2 šaukštelio paprikos miltelių 

mažas žiupsnelis cinamono
žiupsnelis juodųjų pipirų 

Į puodą pilame šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą svogūną ir česnaką apkepiname, po to pilame pomidorus iš skardinės ir į tą skardinę pripilame vandens (pusę skardinės), ir pilame į puodą. Viską maišome, dedame druskos pagal skonį, prieskonius, uždengiame dangčiu ir paliekame virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Baigus virti, nukeliame nuo ugnies, dedame šviežias petražoles (ir kalendrą), ir su maišytuvu (blenderiu) sutriname viską. Būkite labai atsargios, kad neapsitėkštumėte tuo karštu padažu!

Išvirusias cukinijas dedame į lėkštę ir apipilame padažu.
Beje, šitaip įdaryti ir paruošti galime ir paprikas ar baklažanus. 
Dalinosi Laura - Nora.

3 komentarai:

  1. Mano anyta dar ir bulves taip įdarinėja. Man skaniausiai įdaryti baklažanai. Beje, išskobas (ar kaip čia pavadinti) naudoja sriubai virti :)

    Lidija

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmmm, bulvės , manau, irgi turėtų būti skanu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, aš kartais naudoju išskobtą masę trintoms sriuboms. Su baklažanais yra labai skanu, pritariu.
    Laura

    AtsakytiPanaikinti