2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Garam masala

Garam masala (,,aštrus prieskonių mišinys'') - prieskonių mišinys, gausiai naudojamas Indijos virtuvėse.
Nemaltas Garam Masala


Nėra vieningo šios masalos recepto, tačiau dažniausiai į mišinį įeina juodasis pipiras, gvazdikėlis, malibaro lapai, ilgasis pipiras (pippali),bunium persicum (shahi jeera), kuminas, cinamonas, kardamonas, muskatas, žvaigždanyžis, kalendra. Be šių pagrindinių prieskonių naudojama daugybė lokalių priedų, kurie skiriasi priklausomai nuo regiono ir šeimos.

Paprastai garam masala būna miltelių pavidalo, bet sumaišius su actu, kokoso pienu, svogūnu, česnaku, gaunamos ir pastos. Tradiciškai būdavo trinama prieskonių piestose, tačiau vėliau garam masalos pradėtos gaminti pardavimui. Tuo atveju sumaišomi įvairių prieskonių milteliai. Remiantis garam masala, britai XIX a. sukūrė kario miltelius, kuriuos parvežė į Europą.

Šis prieskonis plačiai naudojamas įvairiuose indų patiekaluose, kaip kad dal, daržovių, žuvies patiekaluose, kariuose, ačariuose. Prieš vartojimą mišinys pakepinamas, taip gaunant čaunką.

(info iš Vikipedios)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą