Tikriausiai pagalvojote, čia juk marokietiška harira, labai panaši. Tačiau apsirikote, tai yra alžyro virtuvės populiariausia sriuba, tačiau šiek tiek panaši į harirą. Galime pavadinti šias dvi sriubas artimomis giminaitėmis.
Šiai sriubai reikės:
valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
2 dideli svogūnai, smulkiai pjaustyti
3 skiltelės česnako
1 skardinė konservuotų pomidorų
2 valg.š. pomidorų koncentrato (pastos)
2 morkos
1 petražolės šaknis
geras kuokštelis kalendros, šviežios
šviežios mėtos
3 valg.š. stambių miežinių miltų (barley meal)
3 saliero stiebai
stiklinė avinžirnių, mirkytų per naktį
vandens
prieskoniai:
druska, pipiras,3 arb.š. ras el hanout, imbiero milteliai, 1/2 arb.š. ciberžolės miltelių, safrano, paprikos miltelių, daržovių ar vištienos sultinio kubelio (galima ir nedėti),1 cinamono lazdele.
geras kuokštelis kalendros, šviežios
šviežios mėtos
3 valg.š. stambių miežinių miltų (barley meal)
3 saliero stiebai
stiklinė avinžirnių, mirkytų per naktį
vandens
prieskoniai:
druska, pipiras,3 arb.š. ras el hanout, imbiero milteliai, 1/2 arb.š. ciberžolės miltelių, safrano, paprikos miltelių, daržovių ar vištienos sultinio kubelio (galima ir nedėti),1 cinamono lazdele.
Paruošimas:
Linkėjimai, Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą