2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Šiorba ( Chorba ) alžyrietiška sriuba


Tikriausiai pagalvojote, čia juk marokietiška harira, labai panaši. Tačiau apsirikote, tai yra alžyro virtuvės populiariausia sriuba, tačiau šiek tiek panaši į harirą. Galime pavadinti šias dvi sriubas artimomis giminaitėmis.

Šiai sriubai reikės:

Vištienos arba avienos
valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
2 dideli svogūnai, smulkiai pjaustyti
3 skiltelės česnako
1 skardinė konservuotų pomidorų
2 valg.š. pomidorų koncentrato (pastos)
2 morkos

1 petražolės šaknis
geras kuokštelis kalendros, šviežios
šviežios mėtos
3 valg.š. stambių miežinių miltų (barley meal)
3 saliero stiebai
stiklinė avinžirnių, mirkytų per naktį
vandens
prieskoniai:
druska, pipiras,3 arb.š. ras el hanout, imbiero milteliai, 1/2 arb.š. ciberžolės miltelių, safrano, paprikos miltelių, daržovių ar vištienos sultinio kubelio (galima ir nedėti),1 cinamono lazdele.

Paruošimas: 

Greitpuodyje apkepinu supjaustytą vištą ant alyvuogių aliejaus, sumetu svogūną su česnaku, kai suminkštėja svogūnas sudedu prieskonius, truputį apkepinu. Po to sudedu konservuotus pomidorus ir koncentratą.Viską užpilu verdančiu vandeniu, įmetu surištą kuokštelį kalendros, avinžirnius ir likusias daržoves. Uždarom greitpuodį ir verdam apie 30 min. Išvirus išgriebiam mėsytę, cinamono lazdelę ir kalendros kuokštelį, viską susmulkinam smulkintuvu. Mėsytę suplėšom į gabalėlius, metam atgal į sriubą, dedam 3 v.š. labai stambiu miežinių miltų (barley meal), saujelę smulkintos šviežios kalendros ir mėtos, paverdam. Paskaninam citrinos sultimis. Valgome su balta duona. Skanaus.
Linkėjimai, Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą