Mums reikės:
300 gr skrudintų sezamo sėklų, pusę jų, 150gr susimalam
1/2 arb.š. smulkinto anyžiaus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
2 valg.š. acto
15 gr sausų mielių
žiupsnelis cukraus
1 arb.š. cinamono miltelių
žiupsnelis safrano miltelių
200 ml apelsinų žiedlapių vandens
Aliejaus kepimui
2 kg medaus (aš naudoju 1kg natūralaus ir 1 kg dirbtinio)
žiupsnelis arabiškos gumos (ang. gum arabic) jei neturit, nebūtina
Arabiška guma |
Į 100 ml. šilto vandens ištirpinam mieles su žiupsneliu cukraus. Atskirame indelyje išmaišom lydytą sviestą, druską, kiaušinį, actą, cinamoną, safraną ir apelsinų žiedų vandenį. Šį sviesto mišinį sumaišom su mielių mišiniu ir pilam į miltus, ir išminkom elastingą tešlą (minkyti reikia apie 15 min rankomis, su virtuvinio kombaino pagalba tai užtruks per pusę greičiau). Tešlą paskirstom į 3 vienodus gabalus, apdengiam maistine plėvele ir paliekam 15 min.
Ant darbo stalo kočiojam tešlą į didelį, apie 3mm storio lakštą iš kurio išpjaunam kvadratus, kaip parodyta foto, juos įpjaunam lygiagrečiai 4 kartus. Imam išpjautą kvadratą, kišam rodomąjį pirštą per kas antrą įpjovimą, kišam kartu nykštį, jo pagalba lengviau eis sugriebti apatinį kvadrato kampą, ir perveriam jį per kas antrą įpjovimą.
Dedam suformuotus grevich nuošaliau ir apdengiam maistine plėvele, kad neapdžiūtų. Pakaitinam, bet neužverdam medų su žiupsneliu arabiškos gumos ir šlakeliu apelsinų žiedų vandens. Paliekam indą su medumi stovėti ant išjungtos viryklės, taip bus patogiau iškeptus grevich mesti į medų. Į įkaitinta aliejų metam po kelis grevich ir apkepam iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Tik iškepusius metam į medų, jog įsigertų, palaikome jame apie minutę ir dedame į sietelį, kad nuvarvėtų medus.
Dėliojam ratu į didelę lėkštę vis apibarstydami skrudintomis sezamo sėklomis. Sezamo sėklas aš paskrudinu tiesiog keptuvėje.
SKANAUS!
Nuoširdžiai, Jurgita
Jurgita, labai ačiū! Nu ir grožis!
AtsakytiPanaikinti