2015 m. kovo 17 d., antradienis

Hargma - jaučio koja su avinžirniais

Sveiki, skaitytojai ir gamintojai. Šį patiekalą dariau šiandieną pirmą kartą. Suviliojo mane tuo, kad primena vaikystę valgant tokias kojas su žirniais, troškintas pečiuje, vidury miško. Patiko! Buvo keistai skanu, cha cha cha. Rekomenduoju tiems, kas mėgsta kremzles ir griaužti kaulus, nerekomenduoju tiems, kas nemėgsta keistai atrodančių patiekalų, nes atrodė tikrai keistai. Bet visas tas kremzlyčių lipnumas... Mmmmm

6 asmenims :

1 jaučio koja, sukapota į gabalus
250 g avinžirnių (mirkytų per naktį) 
1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
10 česnako skiltelių
druskos
1/2 arb. š. pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
truputėlis safrano
1/2 arb. š. cinamono
1/2 arb. š. aštrios paprikos miltelių 
kuokštelis petražolių ir kalendros 
2 l vandens

Paruošimas:

Kojos gabalus dedame į greitpuodį, sudedame nusausintus avinžirnius, smulkintą svogūną, česnako skilteles, žalumynus, prieskonius, užpilame 2 l vandens ir troškiname apie 1.5 valandos, kol viskas kris nuo kaulų. Ir viskas. Labai paprasta. Šį patiekalą patiekiame su salotomis, ryžiais ar tiesiog su duona. SKANAUS!

Aida

1 komentaras: