2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Jachni vištiena ( Yahni djadj)

Sveiki visi! Šiandien noriu pasidalinti su jumis alžyrietišku patiekalu Jachni. Šiaip jis yra  gaminamas įvairiai: gali būti su jautiena, aviena ar gaminamas su faršu... Tačiau šį kartą įdedu receptą su vištiena. Labai greit pagaminamas, ypatingai tinkantis dienomis, kai nėra laiko gaminti. 


1 višta, padalinta į 8 dalis
2 svogūnai, sutarkuoti
200 gr. avinžirnių
petražolės
druskos
juodųjų maltų pipirų

žiupsnelis cinamono
aliejaus
1 valg.š. sviesto

Tešla vištienos voliojimui:

100gr. miltų.
1 kiaušinio baltymas
250ml pieno
1 valg.š. aliejaus
druskos
pipirų
safrano

Darbo eiga:

Pirmiausia, nulupam odą nuo vištos (jei mėgstate ją, galite palikti, bet jei nevalgote, geriau nuimti odą dabar, kad paskui neprarasti skonio). Dedam į puodą sviestą, porą šaukštų aliejaus, tarkuotą svogūną, vištieną ir prieskonius. Ant mažos ugnies troškinam pamaišydami kol vištienos mėsa pabals. Užpilame vandens , kad apsemtų vištieną, sudedame avinžirnius ir troškiname 40 minučių.
Tuo metu susimaišome tešlą iš reikiamų produktų, užkaičiame aliejų didelėje keptuvėje. Vištieną nusausiname, merkiame į tešlą ir verdame aliejuje. Vėl nusausiname ir dedame atgal į padažą, kur troškinosi, patroškiname dar keletą minučių.

Valgome su prancūziška bagete ar arabiška duona.

Skanaus 

Receptu pasidalino Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą