2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Humusas (Hummus)

Tai labai populiarus patiekalas Egipto virtuvėse. Lengvai pagaminamas ir tikrai skanus. Valgomas tiesiog su duona ar kaip padažas - garnyras prie keptos mėsos. 

Humusui reikės:

100ml sezamo sėklų padažo ( tahini)
pusės citrinos sulčių
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų avinžirnių
1 arb.š.  kumino miltelių
žiupsnelio druskos

Paruošimas: 

Imate maisto procesorių (aš jo neturiu, tai naudojau elektrinį malūnėlį). Supilate tahini padažą ir citrinos sultis. Procesoriumi maišykite apie 10 sekundžių. Tada supilkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, prieskonius ir druską. Procesoriumi pamaišykite kelias sekundes. Supilkite nuplautus avinžirnius ir dėkite į procesorių per kelis kartus. Truputį įpilkite vandens ir vėl malkite, kol avinžirniai susismulkins. Visą masę krečiate į indą, apibarstote trupučiu maltos paprikos ir apipilate šlakeliu alyvuogių aliejaus. Skanaus !

Linkėjimai, Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą