4-5 asmenims reikės:
4 bulvių
2 kiaušinių
2 valg.š. smulkintų petražolių ir kalendros
3 skiltelių česnako
1 valg.š. kumino
1/4 arb.š. ciberžolės miltelių
druskos ir pipirų
trupučio miltų
Paruošimas:
Bulves nuplaukite, supjaustykite kubeliais
ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves sutrinkite grūstuvu arba šakute. Palaukite, kol atvės (arba trinkite pravėsusias).
Į bulvių košę įmuškite vieną kiaušinį, petražoles, kalendrą, smulkintą česnaką, kuminą ir ciberžolę. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir paspauskite juos pirštais į blynelius. Tada vieną po kito merkite blynelius į kiaušinio plakinį ir apvoliokite miltuose. Švelniai papurtikite, kad miltų perteklius nubyrėtų.
Virkite Makūdas įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Valgykite šiek tiek pravėsusias tiesiog vienas, su mėgstamomis salotomis ar kokiu padažu.
Skanaus!
Aida
Nu kaip skaniai nutįso seilė! Einu kepti :)
AtsakytiPanaikintiAida, laikrodis tavo tinklapyje vėluoja pusę paros :) pas mane dabar 15 d. 8 val. ryto! :D
AtsakytiPanaikintiSkanaus, jei kepsit, lauksiu atsiliepimų:) O dėl laiko, dėkui, pataisiau. Mano tinklaraštis buvo Ramiojo vandenyno laiko juostoje, hahahaha
AtsakytiPanaikinti