2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepta skumbrė - skumbrės tadžinas


Šis tadžinas ypatingas tuo, kad jis daromas su skaniu padažu, vadinamu šarmulė (charmoule). Šarmulė yra be galo skanus, gaivus padažas, marinatas, daugiausia naudojamas su žuvimi Maroke ir Alžyre.

Taigi pirmiausia reiktų pasidaryti šarmulę, kuria marinuosime žuvį. Jai reikės: 

skardinės pomidorų be odelių (galima imti ir šviežius pomidorus, nulupti juos) 
1 valg.š. pomidoro koncentrato (pastos) 
2 didelių skiltelių česnako
druskos
čili miltelių pagal skonį 
1/2 arb.š. maltų kmynų - kumino
1/2 arb.š. pipirų
kuokštelio petražolių ir kalendros
4 valg.š. citrinos sulčių
1 arb.š. acto
alyvuogių aliejaus  

Visus šiuos produktus susmulkinti, geriausiai dėti viską tiesiai į smulkintuvą, kad gautųsi tokia košė. Toliau reiktų ištrinti jums patinkančią žuvį ( šį kartą rinkausi skumbrę) paruošta šarmule. Nuluptas ir supjaustytas bulves pasklaidau tadžine ir apšlakstau su šiek tiek aliejaus, pagardinu druska ir maltu kmynu (jei neturi tadžino, naudokite stiklinį kepimo indą su dangčiu). Ant bulvių sudedu ištrintą žuvytę,  (nepaminėjau, kad žuvytė turi būti įpjauta, taip, kaip paveikslėlyje) į įpjovimus įkišu griežinėliais pjaustytą citriną ir pomidorą. Galite apdėti pjaustyta žalia paprika, šį kartą jos neturėjau. Tada visą šitą grožį uždengiame dangčiu, kišame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame, kol žuvis ir bulvės iškeps. Pabaigoje dangtį nuimame ir leidžiame žuvytei apskursti. Skanaus! 

Nuoširdžiai, Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą