Visų pirma norėčiau padėkoti Aidai, už blogą, ir už tai, jog
leidžia juo naudotis bei dalintis receptais su jumis, šiaurės Afrikos virtuvės
mėgėjos.
Mano pirmas receptas,kuriuo žadu pasidalinti su jumis, tai jautienos troškinys su artišokais ir žaliaisiais žirneliais.
Reikės:
1kg jautienos (ar kita jūsų mėgstama mėsa)
1 nemažas svogūnas
4 didelės skilteles česnako
1/4 St. Aliejaus
Druskos bei juodųjų pipirų
Safrano (Maisto dažo)
1/2 a.š. Malto imbiero
1 didelis prinokęs pomidoras
Vandens
300gr žaliųjų žirnelių
Keli nuvalyti artišokai
Eiga:
Mėsą dedame į puodą (geriausia greitpuodį), supilame aliejų
, susmulkintą svogūną, traiškytą česnaką, smulkintą luptą pomidorą, suberiam druską ir pipirą, ir šiek tiek pakepame ant silpnos ugnies.
Tuomet dedame safraną bei imbierą.Pilame vandens tiek, kad apsemtų mėsą, uždengiame puodą ir troškiname apie 30 minučių (jei virsite paprastame puode, viskas virs kelis kartus ilgiau). Tuomet patikriname, ar užtenka vandens,jei reikia papildome, ir sudedame žaliuosius žirnelius.
Patroškiname dar 10 minučių. Tuomet
sudedame artišokus ir dar troškiname 10 minučių. Ir viskas, troškinys paruoštas skanauti.
Valgome karštą su prancūziška bagete ar arabiška duona.
Skanaus!
Nuoširdžiai, Agnė.
Agne, labai ačiū tau, kad daliniesi! Šitas receptas labai populiarus Alžyre.
AtsakytiPanaikintiAgne, o tos skanios duonytės nuotraukoje receptą galėtum pasidalinti?
AtsakytiPanaikintiLabai Prašom :), labai tikiuosi patiks ;), duok žinot kaip gavosi ir ar patiko:)
AtsakytiPanaikintiO alzyre šitas patiekalas tikrai labai ppopuliarus..
Dėl duonelės, žinok ji pirktine 😳 ,Nors kepu ir aš Alzyrietiska maatlou, neuzilgo kepsiu ir būtinai pasidalinsiu recepteliu;)..