6 porcijoms reikės :
1kg avienos (su kaulu)
1 didelis svogūnas
5 skiltelės česnako
3-4 salierų kotai
1 didelė morka
šviežia kalendra
šviežios petražolės
1 šaukštelis druskos
bulionas arba vegeta, pagal pageidavimą
2-3 šaukštai kabsa prieskonių
3 puodeliai (3x250ml) basmati ryžių (baltų)
250-300 gr. migdolo riešutų
250 gr. geltonųjų didžiųjų razinų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
Pasidarykime kabsa prieskonius:
1 šaukštas - juodieji pipirai
1 šaukštas - žaliasis kardamonas
1 šaukštas - juodasis kardamonas
1 šaukštas - gvazdikėliai
1 šaukštas - ilgosios cineržolės (angl. turmeric, curcum)
1/2 šaukšto cinamono arba cinamono lazdelė
2 šaukštai kalendros sėklų
5 lauro lapai
žiupsnelis safrano (nebūtina, nebent pageidautina)
Viską dedame į kavamalę ir smulkiai sumalame.
Gaminame ryžius ir mėsą:
Greitpuodyje kepiname svogūnus kartu su aviena, česnaku,
smulkiai pjaustytom morkom ir salieru. Silpnai pakepinus viską, dedame kabsa
prieskonius, druską, pilame vandens ir galime naudoti bulioną (daržovių arba
vištienos) arba tiesiog vegetą. Dedame smulkiai supjaustytą kalendrą ir
petražoles, tačiau galime apsieiti ir be
jų, nes petražoles taip pat naudosime apibarstydami patiekalą pačioje
pabaigoje, dėl geresnio skonio ir netgi grožio. Uždarome greitpuodį ir
troškiname avieną apie 35-40 min. iki kol
mėsa pataps minkšta, nusinerianti nuo kaulo. Tada pilame 3 puodelius nuplautų “basmati” ryžių į
greitpuodį kuriame virė mėsa. Atkreipkite dėmesį, kad 1 puodeliui ryžių reikia
1.5 puodelio vandens (to skysčio, kuriame virė mėsa). Ryžius reikia virti daugiausia 10 minučių ir kas dvi minutes primažinti ugnį, kad ryžiai neprisviltų.
Baigus virti, atidarome greitpuodį ir pilame viską į didelę lėkštę, apibarstome
susmulkintomis petražolėmis ir kepintais migdolais su razinomis.
Paruoškime skrudintus migdolo riešutus:
Jeigu reišutai su odele, tuomet apiplame juos užvirintu
vandeniu ir palaikome apie 10 minučių. Odelė turi lengvai nusilupti nuo riešuto, tiesiog
spaudžiant pirštais migdolas turi išsinerti iš skuros. Po migdolų valymo,
pilame juos į keptuvę ir ant silpnos ugnies kepiname (su šaukštu sviesto) ir
pastoviai maišome, kad riešutai neapdegtų. Kuomet jie įgauna karamėlės
atspalvį, nustojame juos kepinti ir pilame razinas ir iš lėto maišome. Būkite
atsargios, nes razinos labai greitai gali sudegti nuo karščio, dėl to šis
procesas turi būti prižiūrimas ir neapleidžiamas.
Mirkome riešutus karštame vandenyje
Nuvalome juos
Dėkui ir tau už darbą. Tikiuosi skaitytojos pasinaudos šiuo receptu. Labai ačiū visoms kurios prisidedate ir dalinatės įvairiais receptais .
AtsakytiPanaikintiLauksim tavo receptu. Ir as tikrai zadu kada daryti
AtsakytiPanaikinti