Agnė ir vėl su jumis, su antruoju receptu. Šį kartą noriu pasidalinti saldumyno receptu, kurį, greičiausiai, žino kiekvienas alžyrietis, ar alžyriečio žmona žinoma. Taip ir kiti šiaurės Afrikos gyventojai.
Makrout labai populiarus Alžyre, jį galite daryti su datulėmis ar su maltais riešutais arba visai be nieko. Įdomaus skonio saldumyną paprasta pasidaryti, ir jam nereikia ypatingų produktų.
1 kg medium semolinos (stambesnės manų kruopos)
250gr sviesto
Druskos
Vanilinio cukraus
Datulių pastos (Maltos datules)
Cinamono
Rožių vandens (aš darau be jo)
Šilto vandens
Medaus
Gamybos eiga:
Geriausia pasiruošti masę iš vakaro.
Dubenyje sumaišykite semoliną ,druską, vanilinį cukrų bei tirpintą atvėsusį sviestą.
Gerai ištrinkite tarp delnų.
Paliekame porai valandų pastovėti.
Paimame dalį šios masės, apšlakstome su šiltu vandeniu,rožių vandeniu (nebūtinai) ir išmaišome, pilame vandens tiek, kad masė pasidarytų vientisa. Tačiau jos neminkykite!!!
Šitaip susiskirstykite visą turimą makrout tešlą į dalis ir įvyniokite į maistinę plėvelę bei palikite per naktį jai subręsti.
Datules sumaišykite su cinamonu ir padarykite iš jos ilgas dešreles.
Paimame dalį šios masės, apšlakstome su šiltu vandeniu,rožių vandeniu (nebūtinai) ir išmaišome, pilame vandens tiek, kad masė pasidarytų vientisa. Tačiau jos neminkykite!!!
Šitaip susiskirstykite visą turimą makrout tešlą į dalis ir įvyniokite į maistinę plėvelę bei palikite per naktį jai subręsti.
Datules sumaišykite su cinamonu ir padarykite iš jos ilgas dešreles.
Imam vieną dalį paruoštos makrout tešlos ir išvoliojame ją į storą dešrą. Su pirštu įspauskite griovelį per visą ilgį. Į tą griovelį įdėkite datulės masės dešrelę ir užspauskite kraštelius. Uždarom datulės įdarą semolinoje :) Su delnais pavoliojame, truputį paspaudžiame, kad įdaras būtų saugus ir bekepant neiškristų ;) .
Su dideliu peiliu imam ir paspaudžiame iš viršaus, kad truputėlį plokštesnė ta dešra būtų :) Imame aštrų peilį ir supjaustome makrout įstrižai, maždaug nykščio ilgio gabalėliais. Jei turite mažų gėlyčių formelių , galite papuošti savo makrout ir įspausti gėlių, žvaigždučių ar kt. raštus, arba tiesiog su peilio nugarėle įspausti linijas, jos taip pat atrodo gražiai .
Kai šitaip pasiruošite visus makrout tuomet laikas užsikaisti dubenį su aliejumi. Kai jis bus pakankamai karštas dėkite Makrout ir virkite kol gražiai apkepa, tampa aukso spalvos.
Merkiama į šiltą medų.
Su dideliu peiliu imam ir paspaudžiame iš viršaus, kad truputėlį plokštesnė ta dešra būtų :) Imame aštrų peilį ir supjaustome makrout įstrižai, maždaug nykščio ilgio gabalėliais. Jei turite mažų gėlyčių formelių , galite papuošti savo makrout ir įspausti gėlių, žvaigždučių ar kt. raštus, arba tiesiog su peilio nugarėle įspausti linijas, jos taip pat atrodo gražiai .
Kai šitaip pasiruošite visus makrout tuomet laikas užsikaisti dubenį su aliejumi. Kai jis bus pakankamai karštas dėkite Makrout ir virkite kol gražiai apkepa, tampa aukso spalvos.
Merkiama į šiltą medų.
Na štai, ir turite alžyrietišką saldumyną. Palaukite, kol nuvarvės ir atvės, o tuomet užsikaiskite arbatinį ir pasidarykite arbatos, geriausia žinoma mėtų, ir taip kaip tikros ąlžyriečių moterys moka :) Pamokyti, kaip pasidaryti alžyrietiškos arbatos, galbūt galės Jurgita, skanesnės už josios nesu dar ragavusi :)
Skanaus ir iki greito ;)
Agnė
Agnė
Agne, labai ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiLabai grazus tavo makrout'ai, butinai isbandysiu tavaji recepta :)
AtsakytiPanaikintiO del arbateles, kaip gi be jos ;)))