2015 m. kovo 10 d., antradienis

Lęšių sriuba

Trinta lęšių sriuba - nėra kilusi iš Egipto, bet ją dažnai galima rasti egiptiečių virtuvėje.
Šią sriuba Egipte verda iš raudonųjų lęšių, bet man joje kažko trūkdavo, todėl receptuką truputį patobulinau.
 ;)

Reikės: 

Pusės stiklinės raudonųjų lęšių
Pusės stiklinės geltonųjų lęšių
Pusės stiklinės skaldytų žirnių
1 valg.š. sviesto
2 valg.š alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 nedidelės bulvės
1 vidutinio dydžio morkos
Pusės skardinės konservuotų pomidorų
1 arb.š. kumino
1 arb.š. paprikos miltelių
1 arb.š. rūkytos paprikos miltelių
Žiupsnelio baltųjų maltų pipirų
Nedidelio kuokštelio pjaustytų šviežių petražolių
Trupučio šviežių svogūnų laiškų
Druskos pagal skonį

Šią sriubą visada verdu greitpuodyje, jame išverda skaniausiai.
Taigi, imate greitpuodį, jeigu jo neturite - ne bėda, virkite paprastame puode, tiesiog užtruks ilgiau. Dėkite sviestą ir aliejų, įkaitinkite puodą ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką. Apkepinkite juos ant silpnos ugnies, kol įgaus auksinį atspalvį. Tada dedate kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir dar truputėlį pakepinkite. Sudėkite visus maltus prieskonius, gerai išmaišykite ir iš karto sudėkite konservuotus pomidorus. Viską pagardinkite truputėliu druskos (pradžioje dėkite ne daug) ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite visus lęšius, išmaišykite ir užpilkite virintu vandeniu. Vandens pilkite tiek ,kad butu labai skysta,nes lęšiams pradėjus brinkti, sriuba tirštės. Jeigu verdate greitpuodyje, uždengiame ir verdame ant silpnos ugnies apie 20 min. Jeigu verdate paprastame puode, uždengiate ir verdate ant vidutinės ugnies, kol lęšiai visiškai išsileis. Sriubai išvirus, imame smulkintuvą ir viską susmulkiname, o jei sriuba per tiršta, įpilame dar truputėlį verdančio vandens ir pavirkime 5 min ant ugnies. Sudedame pjaustytas petražoles ir svogūnų laiškus, uždengiame ir paliekame pastovėti dar apie 15 min. Sriubą taip pat galite pagardinti grietinėle .Skanaus !
Kristina

4 komentarai:

  1. Labai ačiū už receptą. Aš darau panašiai, bet irgi kad skaniau būtų tobulinau receptą. Aš dedu suojaustytą salierą, kokis keturis kotus ir oranžinių lęšių dvi stiklines, pjaustytus pomidorus. Kai viskas išverda, sublendinu viską.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Salierams musu virtuvej nevieta,deja..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Salierams musu virtuvej nevieta,deja..

    AtsakytiPanaikinti