Mums reikės:
Filo tešlos pakelio, kambario temperatūros. (kadangi pirkau ne šaldytus ir sunaudojau 12 lapų, dar keli liko, įdėjau į šaldiklį)
250-300 g. džiovintų figų , išmirkytų per naktį.
200 g. migdolų pastos (kitą kartą jos nebedėčiau, o dėčiau tiesiog maltus migdolus į trintas figas ir kitus komponentus. Dėčiau tiek, kad nebūtų skystas mišinys. Tai sakau, kad galbūt Jūs jau dabar galėtumėte taip daryti)
3 valg.š. medaus2 valg.š. cukraus
2 dideli kiaušinio tryniai
pusės pakelio nesūdyto sviesto, tirpinto, pravėsusio
cukraus pudros papuošimui
PARUOŠIMAS:
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Į maisto procesorių (kombainą) dedame figas, prieš tai nupjovę jų kietuosius kotelius. Kartu dedame migdolų pastą, medų, cukrų ir citrinos žieveles. Susmulkiname, bet ne į košę (kadangi aš kol kas neturiu procesoriaus, tai figas susmulkinau smulkintuvu kartu su medumi, cukrumi ir citrinos žievele, o migdolų pastą supjausčiau labai smulkiai ir įmaišiau paskui).
Tada imame tris tešlos lapus ir ištepame sviestu. Aišku, galima tepti sviestu ir kiekvieną lapą, bet taip bus rieboka. Keli cm nuo ilgesnės briaunos dedame figų masę ir susukame į "virvutę". Iš viso turėtų gautis 4 tokios gyvačiukės. Tada savo kepimo indą ištepame sviestu. Jei naudojate kokią skardą,kurią reikia aptiesti kepimo popieriumi, tai ir jį patepkite sviestu. Dedame "virvutes" kaip parodyta nuotraukoje, vyniojame į miegančią gyvatę. Viską aptepame praplaktais kiaušinio tryniais ir dedame į orkaitę. Kepame apie 25-30 min, kol įgauną rusvą spalvą. Atšaldome, apibarstome cukraus pudra ir valgome. SKANAUS.
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą