2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Falafal Kebabai


Reikės:

500gr. sausų avinžirnių 

1 vidutinio svogūno
1 raudonos paprikos
2 saliero stiebų (nebūtina)
2 valg.š. sezamo sėklų (nebūtina) 

5-7 česnako skiltelių
1 valg.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kumino
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
petražolės ir kalendros


Užmerkiame sausus avinžirnius vandenyje nakčiai. Prieš paruošimą, nukoškime ir perplaukime šaltu vandeniu. Supilkime juos į kapoklį (virtuvinį kombainą), dėkime supjaustytą papriką, svogūną, česnakus, petražoles, kalendrą, salierą, sezamo sėklas ir smulkiai sukapokime. Po to dekime prieskonius, kepimo miltelius, kiaušinį ir viską sumaišykime.


Falafal darymui reikės falafal įrankio ir spatulos. Jei tokio neturite, formuokite mažus kotletukus drėgnomis rankomis iš šios masės.

Su spatula dėkime pasiruoštą masę į falafal įrankį nuspausdami žemyn jo kojelę ir suspauskime tą masę su spatula. Tada atleiskime įrankio kojelę ir atsargiai dėkime į verdantį aliejų, naudokime paprastą saulėgrąžų arba daržovių aliejų. Neužstatykite ant labai karštos ugnies ir stebėkite, kad falafal nesudegtų. Kada jie pradeda įgauti rusvą atspalvį, tuomet juos reikia perversti ant kitos pusės. Ir jeigu kepate keptuvėje, nepagailėkite aliejaus. Iškepus, dėkite falafal ant popieriaus, kad išbėgtų iš jų aliejaus perteklius.

Kebabų darymui jums reikės pita duonos, tačiau galime naudoti "wraps" arba tiesiog bagetes. Taigi dedame falafal į pasirinktą duoną, dedame salotas, agurkus, pomidorus, svogūnus, ką tik norit pagal savo skonį ir apipilkite česnakiniu padažu (jo receptą rasite šio recepto pabaigoje). 

SKANAUS!

Dalinosi Laura

1 komentaras:

  1. Laba diena, aš su klausimuku  kankinuosi su šita falafel (tamėja) jau kelintą kartą. Bandžiau ir iš avinžirnių ir pupelių baltų ir žalių didelių pupų (Egipte pamokino iš pusų), bet bėda kad jie gaunasi laaaaabai sausi. Paskaičius šį receptą tai skirtumas - nededu kepimo miltelių (nežinojau kad reikia) ir dedu 2 kiaušinius. Ar kepimo milteliai ir kiaušinis turi tiek įtakos? Gal turit kokių pastabų?

    AtsakytiPanaikinti