Keturioms porcijoms reikės:
500gr. avienos
400gr. užšaldytos okros (vienos pakuotės)
1 vidutinio svogūno
5-7 skiltelių česnako
1 skardinės pomidorų (arba šviežių pomidorų)
5-7 skiltelių česnako
1 skardinės pomidorų (arba šviežių pomidorų)
Greitpuodyje kvepiname susmulkintą svogūną ir česnaką su mėsa. Labiausiai šiam patiekalui tinka aviena, tačiau galime naudoti ir jautieną. Gardiname prieskoniais ir pilame skardinę susmulkintų pomidorų, arba tiesiog naudojame šviežius, tai tada būtų stiklinė supjaustytų šviežių pomidorų. Pripildome vandeniu tą pomidorų skardinę ir pilame jį į greitpuodį, reikės iš viso trijų skardinių (stiklinių) vandens. Sandariai uždarome greitpuodį ir troškiname mėsą apie 30-40 minučių, iki kol mėsa suminkštės. Po to, atidarome greitpuodį (prieš tai nuleisdamos greitpuodžio garus) ir dedame užšaldytą okrą, ir jokiu būdu neatšildykite užšaldytos okros, ją reikia naudoti užšaldytą. Jeigu reikia, įpilkite daugiau vandens, nors gali ir nereikėti. Tada, vėl uždarome greitpuodį ir troškiname apie 10-15 minučių iki kol išvirs okra. Šis okros patiekalas yra valgomas su bagetėmis arba kokia kita balta duona.
Skanaus!
Dalinosi Laura.
Dalinosi Laura.
Aciu uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti, idejus okra ar reikia greitpuodi uzdaryti sandariai ar tik uzdeti dangti? A
Aciu :)))
Taip sandariai uždaryti. Okra yra užšaldyta, tai kol įsivirs viskas vėl praeis laiko. Gali po 10 minučių patikrinti, bet manau kad reiks ilgiau pavirti.
AtsakytiPanaikintiAciu!
AtsakytiPanaikintiJau pagaminau ir suvalgem labai skaniai :)
Rekomenduoju, labai lengvai pasigamina ir tikrai skanu :)
Mes valgem su ryziais ir salotom.