8 batbūt reikės:
400 gr. miltų
150 gr. manų (smulkios semolinos)
1 arb. š. druskos
3 arb. š. cukraus
7 g. sausų mielių
3 valg. š. aliejaus
apie 200 ml šilto vandens
Įdarui:
300 gr. maltos mėsos
1 morka, tarkuota
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 paprikos, smulkiai pjaustytos
1 smulkinta skiltelė česnako
(čia pridursiu, kad galite dėti, ką norite. Aš dėjau poro, recepte buvo cukinija, tarkuota, nors jos nedėjau. Naudokite daržoves, kokias tik mėgstate.)
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
1 arb. š. paprikos miltelių
1/2 arb. š. kumino
1/2 arb. š. ciberžolės
1 arb. š. Ras-el-Hanout (nebūtinai)
1 arb. š. pomidorų pastos
![]() |
cheddar sūris |
Dar reikės cheddar sūrio
Taigi, ruošiame įdarą: smulkintą svogūną pakepiname ant trupučio aliejaus, dedame maltą mėsą, pakepiname. Sudedame daržoves, prieskonius, pomidorų pastą, jei reikia įpilame šiek tiek vandens, ir kepiname viską apie 30min. Paliekame atvėsti.
Ruošiame tešlą: mieles ir cukrų dedame į mažą indelį, užpilame trupučiu šilto vandens, išmaišome ir paliekame aktyvuotis (apie 15min.) Dideliame dubenyje sumaišome miltus, manus ir druską. Tada pilame aliejų, mieles. Dešine ranka maišome, o kaire pilame po truputį vandenį. Minkome, kol gaunasi vientisa tešla, nelimpanti prie rankų. Uždengiame ir paliekame pakilti, apie 2 valandas.

Šilti skaniausi
Su meile, Aida
P.S. Mano naudojama keptuvė, atrodo taip
Bet tinka ir storesnio dugno keptuvės, kaip pavyzdžiui IKEA keptuvė
Parodyk savo keptuvę
AtsakytiPanaikintiĮkėliau keptuvę prie recepto, in sha Allah turėtum gerai matyti
PanaikintiO gal galėtumei nufotografuoti ne iš viršaus, o iš šono, kad matytųsi maždaug kokio storio tas dugnas?
PanaikintiAida, orkaitėje bandei kepti šią duonelę? Kažin kaip gautųsi?
AtsakytiPanaikintiNea, nebandziau. Manau, imanoma, aisku, bet tada jau butu nebe batbout. Jie yra specialus del to, kad kepasi keptuveje.
AtsakytiPanaikintiTaip. Tiesa. Tame ir skanumas.
AtsakytiPanaikintiŠiandien gaminsiu, inšaAllah!
AtsakytiPanaikinti