Labai lengvai paruošiamas ir skanus tadžinas su žuvimi. Beje vyro nuomone, jis visai ne marokietiškas, bet sakė pridėjus šį bei tą, būtų jau panašiau. Taigi šį kartą dalinuosi originaliu, vienoje knygelėje rastu receptu.
2 asmenims:
1 vidutinio dydžio svogūnas
500 g baltos žuvies
50 g sviesto
1 lauro lapas
1/4 arb. š. kario
2 susmulkintos skiltelės česnako
druskos
140 g konservuotų pievagrybių
1/2 raudonos paprikos, pjaustytos juostelėmis
1/2 žalios paprikos, pjaustytos juostelėmis
70 ml vandens
Papuošimui(nebūtinai)
riekelė citrinos
smulkintų petražolių
Paruošimas:
Supjaustykite svogūną griežinėliais. Statykite tadžiną ant silpnos ugnies (rekomenduojama naudoti metalinį padėkliuką, bet kadangi aš tokio neturiu, man ir be jo gerai). Įpilame šlakelį aliejaus ir sudedame svogūnų griežinėlius. Uždarome ir pakepame.
Sudedame žuvį, sviestą, lauro lapą, kerį ir česnaką. Pagardiname druska.
Apdėliojame pievagrybiais ir paprikos juostelėmis, užpilame vandens, uždengiame dangtį ir kepame apie 30 min.
Papuoškite citrinos griežinėliu per vidurį ir apibarstykite smulkintomis petražolėmis.Pateikti šiltą.
SKANAUS
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą