Tai vienas iš mano darbelių prieš Ramadano pradžią, kuris taip pat keliavo į šaldiklį.
15 vienetų pagaminti reikės: (man vėl gavosi daugiau)
Pomidorų padažui:
750 g. pomidorų
2 valg. š. aliejaus
1 valg. š. cukraus
1 lauro lapas
1 valg. š. džiovintų arba šviežių raudonėlių (oregano)
1 valg. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
Tešlai:
500 g. miltų
druskos
250 g. kubeliais pjaustyto sviesto
1 kiaušinis
100 ml vandens
Įdarui:
500 g. smulkiai pjaustytų ir paskrudintų svogūnų (kuriuos aš visiškai pamiršau cha cha cha)
250 g. pjaustytų dešrelių
100 g. mozzarella sūrio (pjaustyto kubeliais)
Taip pat:
1 išplaktas kiaušinis
50 g. tarkuoto sūrio
Gaminame tešlą: Miltus, druską, sviestą, kiaušinį ir vandenį sudėkite į dubenį. Gerai viską išminkykite, kol susidarys graži vientisa tešla.
Iškočiokite plonai tešlą ant miltais pabarstyto darbastalio. Išspauskite apie 10cm skersmens apskritimus.
Ant rutuliuko vienos pusės dėkite pomidorų padažo, svogūniukų, smulkintas dešreles ir mozzarellos gabaliukų.
Taigi, perlenkiame jau paruoštas kalzonytes, paspaudžiame pirštais, kad neatsidarytų, dedame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą. Aptepame kiaušiniu, apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 30min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Labai skanų prie sriubos ar sultinio. Taip pat vienos.
Aida
Labai skaniai atrodo, būtinai reiks pabandyti :) Suintrigavo mocarela - dar nesu su ja įdaro dariusi. Aida, o dešreles bet kokias dedi?
AtsakytiPanaikintiTIkrai skanu! O dešrelės tai tinka bet kokios, aš naudojau kalakutienos.
AtsakytiPanaikinti