2015 m. birželio 16 d., antradienis

Kalzonės su dešrelėmis

Dar vienas užkandis, pagardintas namų gamybos pomidorų padažu. Skanu tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Tai vienas iš mano darbelių prieš Ramadano pradžią, kuris taip pat keliavo į šaldiklį. 


15 vienetų pagaminti reikės: (man vėl gavosi daugiau)

Pomidorų padažui:
750 g. pomidorų
2 valg. š. aliejaus
1 valg. š. cukraus
1 lauro lapas
1 valg. š. džiovintų arba šviežių raudonėlių (oregano)
1 valg. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių

Tešlai:
500 g. miltų
druskos
250 g. kubeliais pjaustyto sviesto
1 kiaušinis
100 ml vandens

Įdarui:
500 g. smulkiai pjaustytų ir paskrudintų svogūnų (kuriuos aš visiškai pamiršau cha cha cha)
250 g. pjaustytų dešrelių
100 g. mozzarella sūrio (pjaustyto kubeliais)

Taip pat:
1 išplaktas kiaušinis
50 g. tarkuoto sūrio




Nulupkite pomidorus, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais (arba tiesiog sutarkuokite). Sudėkite į puodą ant silpnos ugnies kartu su aliejumi, cukrumi, lauro lapu, raudonėliu ir pomidorų pasta. Paskaninkite druska, pipiru ir imbieru. Virkite pamaišydami, kol išgaruos visas skystis. 

Gaminame tešlą: Miltus, druską, sviestą, kiaušinį ir vandenį sudėkite į dubenį. Gerai viską išminkykite, kol susidarys graži vientisa tešla.

Iškočiokite plonai tešlą ant miltais pabarstyto darbastalio. Išspauskite apie 10cm skersmens apskritimus. 

Ant rutuliuko vienos pusės dėkite pomidorų padažo, svogūniukų, smulkintas dešreles ir mozzarellos gabaliukų. 

Priminimui: nuotraukoje svogūnų nesimato, nes kažkas juos pamiršo...

Taigi, perlenkiame jau paruoštas kalzonytes, paspaudžiame pirštais, kad neatsidarytų, dedame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą. Aptepame kiaušiniu, apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 30min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Labai skanų prie sriubos ar sultinio. Taip pat vienos.

SKANAUS   
Aida

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, būtinai reiks pabandyti :) Suintrigavo mocarela - dar nesu su ja įdaro dariusi. Aida, o dešreles bet kokias dedi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. TIkrai skanu! O dešrelės tai tinka bet kokios, aš naudojau kalakutienos.

    AtsakytiPanaikinti