2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Sūrio pyragiukai su vištiena ir mozzarella

Sveiki skaitytojai. Dar vienas užkandėlis į kolekciją. Tikrai skanu, ypač kol šilti ir tįsta sūris... Niam niam



13 vienetų reikės:

Tešlai:
500 g. miltų
160 g. tarkuoto sūrio
160 g. sviesto
1 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
30 ml vandens (na šiaip žiūrėkit, aš dar šiek tiek pyliau)

Įdaras:
1 valg. š. aliejaus
300 g. vištienos faršo
1 valg. š. smulkintų petražolių
druskos, pipirų
1 susmulkintas ir apskrudintas svogūnas
150 g. smulkiai pkaustytos mozzarellos

Puošimui:
Plaktas kiaušinis
sezamo sėklų

Minkome tešlą. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. 

Įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies ir apkepame vištienos faršą kartu su petražolėmis. Pagardiname druska ir pipirais. Kepdami vis pamaišykite, kad nebūtų didelių gabalų. Sudėkite apskrudintus svogūnus. 

Iškepus, nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite į dubenį keptuvės turinį ir dar į šiltą faršą sudėkite mozzarellą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug 3mm storumu. 

Dėkite įdarą 10 cm nuo krašto. Pakartokite kelis kartus, palikdami 4 cm atstumą vienas nuo kito. Aptepkite kraštus kiaušiniu, kad tešlos kraštai geriau susiklijuotų. Užverskite tešlą ir apipjaukite keturkampiukus. Dėkite juos į kepimo skardą. Visus paruoštus užkandėlius aptepkite kiaušiniu, apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių kol gražiai paruduos.

SKANAUS
Aida...

2 komentarai:

  1. Aciu mieloji, jog daliniesi siuo receptuku <3
    atrodo labai skaniai ir skamba lengvai ir greitai pagaminami.
    butinai isbandysim per si Ramadano menesi :)))

    AtsakytiPanaikinti